Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çağın yeni hastalığı: Dağınık beyin sendromu
        1

        Aynı anda birçok işi yapmak bir yana, kolayca dikkatin dağılması ve kesintiye uğrama alışkanlığı insan beynini olumsuz etkiliyor.

        2

        İşgünü; e-posta, cep mesajları, toplantılar, yardıma ihtiyacı olan iş arkadaşları gibi sürekli kesintiye yol açan şeylerle doludur.

        3

        Birçok araştırmacı aynı anda birçok iş yapmaya çalışmanın verimi düşürdüğünü söylüyor. Bir tek iş üzerinde yoğunlaştığımızda daha fazla iş yapıyoruz.

        4

        Çünkü beyin bir anda bir iş yapacak şekilde donanımlı. Aynı anda birçok iş yapıldığında, beyin sürekli bu işler arasında gidip gelmekte.

        5

        BBC Türkçe’de yer alan haberde, Texas Üniversitesi’nde Beyin Sağlığı Merkezi’nin kurucusu Dr. Sandra Bond Chapman’ın görüşlerine yer verildi.

        6

        Chapman’a göre, aynı anda birçok işi yapmaya çalışmak yüzeysel düşünmeye, yaratıcılık eksikliğine, hatalara ve gereksiz bilgiyi eleyememeye neden oluyor.

        7

        Çünkü beyin bir anda birçok iş yapacak şekilde donanımlı değil. Bunu uzun süre yapmak stresi artırıyor, depresyona ve entelektüel kapasitenin azalmasına da yol açıyor.

        8

        Tek Iş Üzerinde Yoğunlaşma kitabı yazarı Devora Zack, “Toplum olarak dağınık beyin sendromundan mustaribiz” diyor.

        9

        DİKKAT DAĞINIKLIĞINA KARŞI ŞUNLARI YAPIN!

        * Odaklanmayı sağlayacak bir ortam yaratın. Kapısını kapatabileceğiniz bir mekân bulun ve e-posta ve diğer mesaj uyarılarını kapatın.