Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Klinik Şefi olarak görev yaptığı İstanbul Deniz Hastanesinden 28 Şubat döneminde binbaşı rütbesiyle emekliye sevk edilen Op. Dr. Cevat Uçar'ın literatüre kendi adıyla geçen ve normale en yakın dış kulak yolunu oluşturan "Uçar Flebi" yöntemi, tüm dünyada başarıyla uygulanıyor.
Cevat Uçar, orta kulak boşluğunda bulunmaması gereken cilt epitelinin büyümesi şeklinde tanımlanan "kolesteatom"un, "beyin absesi", "yüz felci" ve "denge bozukluğu" şeklinde komplikasyonlar ortaya çıkarabildiğine değinerek, bunu önlemek için kulak zarı ve arkasındaki dokuların tamamen çıkartılması gereken bir ameliyat yapıldığını anlattı.
Ameliyatın ardından dış kulak yolunun bir ceviz sığacak kadar geniş hale geldiğini vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:
"Bu da istenmeyen bir durumdur; estetik görünmez, kulak yolunda başkalarının dikkatini çekecek kadar büyük bir delik vardır. Bu ameliyatı olan hastalar denize girdiğinde, banyo yaptığında baş dönmesiyle karşılaşabilir, ömür boyu kulak bakımı gereken ameliyat olduğu için bir kulak burun boğaz uzmanına bağımlı olarak yaşamak mecburiyetinde kalabilir, dış kulak yoluna uygulanabilecek işitme cihazları uygulanamayabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için yaklaşık 100 yıldır kıkırdak, kemik, deri, yağ, adale dokusu, sentetik, seramik maddeler bölgeye konulmuş. Bunların faydaları olduğu gibi genel olarak bazı problemleri de beraberinde getirebilmektedirler. Mesela kulak yolundaki boşluğu doldurmak için konulan dokular bünye tarafından reddedilebilmekte, enfeksiyona sebep olmakta veya oraya konulan canlı dokular zamanla çekilebilmekte, küçülebilmekte ve kaybolabilmektedir."
Uçar, dış kulak yolunda ameliyattan sonra ortaya çıkan boşluğu doldurmak için geliştirdiği yöntemi 20 yıldır uyguladığını ve yöntemin dünya tıp literatürüne de "Uçar Flebi" olarak geçtiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:
"Kulak yolundaki ceviz büyüklüğündeki boşluğa yeni bir dış kulak yolu yaparak, normale en yakın dış kulak yolunu oluşturduk. Periost denilen kemik zarı ve altındaki küçük ince kemik parçalarından oluşan bu flebi ilk olarak uygulayan cerrah benim. Geliştirdiğim, 20 yıl önce başladığım 70'in üzerinde hastaya uyguladığım yerli bir yöntemdir. Başarıyla uygulanıyor ve hastalarımız herhangi bir problemle karşılaşmadan hızla iyileşiyor. Hastanın kendi dokusu olduğu için de flep çok kolay besleniyor ve hasta sorunsuz şekilde hayatına devam ediyor. Yöntem, 2006'da European Archives of Oto-Rhino-Laryngology dergisinde yayımlandıktan sonra bir hayli ilgi gördü, birkaç yıl içinde kitaplara referans olarak konuldu ve kronolojik kulak burun boğaz cerrahisi tarihinde yer aldı. Şu anda uluslararası merkezlerde de uygulanıyor. Geçen yıl aralık ayında Hindistan King George Üniversitesinden bir hekim 56 hastada uyguladığı 'Uçar Flebi'nin sonuçlarını 'kulak cerrahisi sorunlarında yeni bir umut' olarak sundu."
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.