Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Neden uçakta iştahımız daha çok açılıyor?
        1

        Oxford Üniversitesi'nden Profesör Charles Spence, uçaktayken iştahımızın daha çok arttığına dikkat çekerek, bunun sebebini açıkladı.

        2

        Birçok kişinin, uçakta en çok sevdiği şey; yiyeceklerdir. Yolculuk kısa da uzun da olsa, karnımız aç da tok da olsa uçaktaki yiyeceklere maalesef birçoğumuz 'hayır' diyemiyor.

        3

        Business Insider'da yer alan habere göre; Profesör Spence, uçakta tüketilen yemeklerin tadlarının normale oranla daha lezzetli olduğunu söyledi.

        4

        Profesör Spence, İngilizlerin uçak seyahatleri sırasında 3,400 kalorilik yiyecekler tükettiğini söyledi.

        5

        Profesör Spence, uçakta daha çok yemek tüketmek istememizin sebebini de stresli olmaya ve uçak motorlarının sesine bağlıyor.

        6

        Spence, kapalı bir ortamda bulunan yolcuların motorun sesinden ve kabin basıncından etkilendiğini o nedenle de iştahlarının arttığını kaydetti.

        7

        Profesör Spence, uçuşta yediğimiz besinlerin normale oranla daha tatlı veya tuzlu olduğunu; çünkü tat alma duyusu kabin basıncı ve burun tıkanıklığından etkileniyor. Ayrıca yüksekte tat alma duyusu farklılaştığı için yiyeceklere daha çok şeker veya tuz ekleniyor.

        8

        Bu da; yiyeceklerin daha lezzetli olabilmesi için eklenen tuz ve şekerin, insanlara ekstra kalori şeklinde dönmesine yol açıyor.

        9