Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Kürtaja ensest ve tecavüz formülü

        GAZETE HABERTÜRK / Esra YAZDIÇ

        Kürtaj Raporu, 25 Haziran Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gelecek. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Bilim Kurulu toplantılarına “ensest ve tecavüz” vakalarının damgasını vurduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplantılarda Bilim Kurul ’na sık sık Bakanlık tarafından koruma altına alınan tecavüz mağduru çocukların durumunu yansıttı.

        BAKAN ŞAHİN’İN SÖZLERİ

        Bakan Şahin’in toplantılarda, “12 yaşında tecavüze uğrayan çocuklarımız var. Bu durumları göz ardı edemeyiz” yönünde ifadelerle, kürtajın tamamen yasaklanmasının doğru olmayacağını anlatması kurulun raporuna da yansıdı. Özellikle tecavüz sonucu bebeğini aldıran kişilerle ilgili istatistiki verilerin de paylaşılarak konuya dikkat çekildiği öğrenildi. Üç bakanlık raporda, ensest, tecavüz ve diğer durumlara ilişkin üç farklı formülü gündeme getirecek. HABERTÜRK’e konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’ e Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) tecavüz suçlarının cezalarının artırılması yönündeki görüşlerini aktardığını açıkladı. Akdağ şunları söyledi: “Kürtaj tartışması sırasında tecavüzle ilgili olan cezaların artırılması gerektiğini açıkça ifade ettim. Şu andaki cezalar yetersiz. Adalet Bakanı ile paylaştım. Kamuoyundan ve özellikle kadın örgütlerinden destek bekliyoruz.”

        RAPOR TCK’YA UZANDI

        Raporun Erdoğan’a sunulmasının ardından TCK’da yer alan “Cinsel saldırı”, “Çocukların cinsel istismarı”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki” ve “Cinsel taciz”i kapsayan 102-105. maddelerin yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

        8. HAFTA MASADA

        Öte yandan kürtajda 10 haftalık sınırın değişmemesi yönünde uzlaşı sağlanırken, Bilim Kurulu Raporu’nda gebeliğin 8’inci haftada sonlandırılmasına ilişkin görüşün de yer aldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ