Sakarya'dan 5 ayda 68 bin 555 otomotiv ihraç edildi
Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara veren Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi firmaların yeniden üretime geçmesiyle kayıplarını hızlı bir şekilde telafi etmeye başlayan Sakarya'da, ilk 5 ayda üretilen 81 bin 410 aracın yüzde 84,2'si yurt dışına satıldı. Ocak-Mayıs döneminde günde ürettiği 535 aracın 451'ini yurt dışına satan kent, 1 milyar 369 milyon 943 bin dolar gelir sağladı
ABONE OLSakarya'da, Ocak-Mayıs döneminde üretilen 81 bin 410 aracın yüzde 84.2'sine denk gelen 68 bin 555'i yurt dışına satıldı.
İhracatta İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından 7. sıradaki yerini koruyan Sakarya'dan yılın ilk 5 aylık döneminde 143 ülke ve 8 serbest bölgeye 1 milyar 523 milyon 226 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.
Otomotiv, demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme sanayi, kimyevi maddeler ve mamulleriyle makine ve aksamları endüstrisiyle dikkatleri üzerine çeken kentte en çok ihracat, otomotiv fabrikalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında belirli süre üretime ara vermesi nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre düşüş yaşansa da 1 milyar 369 milyon 943 bin dolarla yine otomotiv endüstrisinde yapıldı.