Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde rekorların gecesi! Benzema, Guardiola, İlkay Gündoğan... - Futbol Haberleri
        1

        Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımını konuk etti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle Macaristan'daki Puskas Arena'da oynanan mücadeleye hızlı başlayan Manchester City, 12. dakikada Kevin De Bruyne'ün golüyle 1-0 öne geçti.

        2

        İngiliz ekibi bu golle, bu sezon tüm kulvarlarda 100. golünü atmış oldu. Maviler, Pep Guardiola'yla son 5 sezondaki resmi maçlarda 100 ve üzeri gole ulaştı.

        3

        Pep Guardiola'nın çalıştırdığı takımlar ayrıca, 2008/09’dan bu yana her sezon resmi maçlarda 100+ gol attı (686 maçta 1717 gol) kaydetti.

        4

        Son 8 sezonun her birinde 100 ve üzeri gol barajını aşan Manchester City, 2004/05-2012/13 sezonları arasında (9 sezon) her sezon 100 gol ve üzeri atan Manchester United'ın ardından bunu başaran ilk İngiliz temsilcisi oldu.

        5

        Şampiyonlar Ligi'ndeki son 7 maçında da kalesine kapatan Manchester City, AC Milan (Nisan 2005'te 7 maçlık serisi sona erdi) ve Arsenal'den sonra (10 maçlık serisi Nisan 2006'da sona erdi) kalesinde en çok gol görmeyen 3. takım oldu.

        6

        İLKAY, PODOLSKI'YII GEÇTİ

        Ataklarını sürdüren Manchester ekibi, 18. dakikada sezonun formda ismi İlkay Gündoğan ile ikinci golü buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Türk asıllı Alman oyuncu, bu sezon Manchester City ile 15. golünü attı ve takımının en golcü ismi oldu.

        7

        İlkay Gündoğan ayrıca, 2020-21'de Avrupa'nın ilk beş liginde en çok gol kaydeden Alman futbolcu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde ise İlkay Gündoğan, 9. golünü attı.

        8

        İlkay Gündoğan, Almanya dışındaki bir takımda Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol kaydeden Alman futbolcu unvanını ele geçirdi. Bundan önceki rekor Lukas Podolski'ye aitti. Podolski, Arsenal ile 8 gol atmıştı.

        9

        GUARDIOLA, MOURINHO'YU GERİDE BIRAKTI

        Manchester City bu galibiyetle çeyrek finale yükselirken Pep Guardiola da Jose Mourinho'yu geride bıraktı. Bu zaferle birlikte Devler Ligi'ndeki 82. galibiyetini alan Guardiola, 81 kez sahadan 3 puanla ayrılan Portekizli çalıştırıcıyı geride bıraktı.

        10

        Tarihte en çok kazanan 4. teknik direktör olan Katalan menajerin önünde ise 86 galibiyetle Arsene Wenegr, 89 galibiyetle Carlo Ancelotti, 102 galibiyetle Sir Alex Ferguson bulunuyor.

        11

        Gecenin diğer karşılaşmasında İspanyol ekibi Real Madrid, 1-0 kazandığı maçın rövanşında İtalya temsilcisi Atalanta'yı ağırladı.

        12

        Alfredo Di Stefano Stadı'nda oynanan maçın 34. dakikasında Karim Benzema, Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı bu skorla kapatan Madrid ekibi, Sergio Ramos'un 60. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

        13

        Atalanta'nın 83. dakikada Luis Muriel ile bulduğu gole bir dakika sonra Marco Asensio ile cevap veren Real Madrid, mücadeleyi 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

        14

        Fransız forvet Benzema, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski ve Raul Gonzalez'in ardından Devler Ligi'nde 70 gole ulaşan 5. futbolcu oldu.

        15

        Sergio Ramos ise gol sayısını 15'e yükseltti. İspanyol yıldızın Şampiyonlar Ligi tarihinde daha çok gol atan tek savunmacı olan Roberto Carlos'a yetişmesi için 1 gol gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ