Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Savaştan beri sporda ilk büyük erteleme: EURO 2020 - Futbol Haberleri
        1

        Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanların başında spor geliyor.

        2

        Süper Lig dışında tüm Avrupa'da ve Güney Amerika'da ligler durdurulurken merakla beklenen EURO 2020 kararı da dün belli oldu.

        3

        UEFA, 55 üye federasyonla yaptığı toplantıda 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 2021 yılına erteledi.

        4

        Organizasyonun 60. yıldönümü nedeniyle Avrupa'nın birçok kentinin ev sahipliği yapacağı turnuva koronavirüs nedeniyle ertelenirken bu karar bu anlamda bir ilk oldu.

        5

        Zira ilk olarak 1960'ta Avrupa Uluslar Kupası adıyla düzenlenen turnuva bugüne kadar hiçbir erteleme ya da iptal yaşamamıştı.

        6

        UEFA'nın bu kararının ardından diğer dev turnuvalarda benzer bir durum yaşanıp yaşanmadığını sizler için inceledik.

        7

        Bugüne kadar gerek Olimpiyat Oyunları'nda gerekse de Dünya Kupası'nda olağanüstü durumlar nedeniyle yapılmayan organizasyonlar nadir olsa da mevcut.

        8

        Ancak bu organizasyonların yapılmama nedeni koronavirüs gibi bir sağlık sorunu nedeni değildi. Dünyada milyonlarca insanın kaderini etkileyen savaşlardı.

        9

        Olimpiyatlar'da ilk iptal, 1916'da gerçekleşti. Berlin'de düzenlenecek bu organizasyon 1. Dünya Savaşı nedeniyle yapılamazken 1920'de Belçika ile yola devam edildi.

        13

        2. Dünya Savaşı'nın en çok etkilediği sporlardan birisi de futbol oldu. İlk kez 1930'da düzenlenen Dünya Kupası da savaştan nasibini aldı.

        14

        1942 yılında yapılması gereken 4. Dünya Kupası ev sahibi bile belirlenemeden iptal edilirken 1946'daki 5. turnuva da 2. Dünya Savaşı nedeniyle oynanmadı.

        15

        Bu tarihlerin ardından tüm dev organzasyonlar kesintisiz devam etse de koronavirüs salgını 2020 Avrupa Futbol Şampionası ile Copa America 2020'nin ertelenmesine neden oldu.

        16

        1940'ta savaş nedeniyle olimpiyat ev sahipliğinden olan Tokyo ise bu kez virüs tehdidi nedeniyle oyunlara ev sahipliği yapamayabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ