Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Serdar Ali Çelikler, Türkiye-Letonya maçını yorumladı - Futbol Haberleri
        1

        2022 Dünya Kupası elemelerine müthiş başlamıştık. Hollanda ve Norveç'i yenmiştik. Letonya'yı tarihimizde ilk kez yenebilsek gerçek olamayacak kadar iyi bir başlangıç olacaktı.

        2

        Lakin Letonya yine bize ters geldi. Aslında Letonya bize mi ters Şenol Güneş'e mi onu da tartışalım.

        3

        Bir kere iyi kapanan bir takıma karşı maça 1-0 önde başlamak harika bir şeydi. 1-0'dan sonra futbol falan oynamadık ama maçın hakimiydik.

        4

        Şenol Güneş'in anlamsız ve bence takımdan ayrı kendi başına bir futbol oynayan (Fenerbahçe'de de öyle) Caner Erkin ısrarı ile Umut Meraş'ın yerine giren bu sol bek ve Kaan yerine Ozan Kabak dışında değişikliğimiz yoktu Norveç maçındaki 11'den.

        5

        Ama oyunumuz yoktu. Konsantre sorunumuz vardı belli ki. Yine de Hakan Çalhanoğlu ile 2'yi bulduk. Maç başladı golü attık, top oynamadan ikinciyi bulduk. Allah'ın lütfu.

        6

        Normal bir takım ve hoca, top çevirmeyi, pas yapıp topa sahip olmayı düşünür. Ama biz topu Letonya'ya bıraktık. Onlar da gol attı. Golde arka direkte Caner adamını unutmuştu.

        7

        2. yarıya Letonya hücum girişimleri ile başladı. Yine top falan oynamıyorken Mert Müldür kendi kendine bir şeyler yapıp penaltı kazandırdı. 3-1 yaptık al sana bir Allah'ın lütfu daha.

        8

        Caner yine takımla alakası olmayan, kendi başına oynayan bir oyuncu olduğunu kanıtlarcasına ofsaytı bozdu ve skor 3-2'ye geldi. Ondan sonra devreye bir kez daha Şenol Hoca girdi.

        9

        Caner'i çıkarmamak için Umut'u alırken Hakan'ı çıkardı. Caner'i sol öne attı. Umut sol bek Caner sol ön tam 3 maçtır deneniyor. Ne manası var? Hollanda'ya uygulanan bir şey Letonya'ya neden uygulanır?

        10

        Ezber değişiklik çünkü. Yine Enes'in oyuna alınması gibi bir başka Ezber daha. Bu oyuncu milli takım oyuncusu değil. Cebelitarık'a gol atabilir mi emin değilim.

        11

        Ama o maç da dahil en fazla hücum faul yapan santrfor olabilir. Bu ezber değişiklikler ile Letonya'nın atakları kesilmiş gibi görünse de daha fazla defansif orta saha oyuncusu (Taylan-Ozan Tufan sağ öne) daha fazla faul demek.

        12

        Nitekim o faullerinden birinde Letonya 3'ü buldu. Hollanda'ya karşı hatalı bir gol yiyen Uğurcan, bu kez de çok saçma bir gol yedi.

        13

        İyi kaleci bu golleri yemez. Skor 3-2'ye gelmiş. Artık takımını tut orada. Bu andan sonra Ozan Tufan, Burak'a 'al da at' dedi bu kez Allah'ın lütfu olmadı tabii.

        14

        Güneş, bir ezber değişiklik daha yaparak Ozan'ı, Burak'tan başka skor üretebilecek tek ismi oyundan aldı.

        15

        Hakan - Yusuf - Kenan olmayınca önde top tutabilecek adam da kalmadı. 4'ü de yerdik de Letonyalı kötü vurdu.

        19

        3- İlk 2 golde hatası olan, Çağlar'ın sarı kartına neden olan Caner Erkin'in milli takıma verebileceği bir şey yoktur.

        20

        Takımla alakasız, kendi başına bir oyun oynayan, orta kalitesi dışında faydası kalmayan Caner yerine Umut Meraş'a alternatif ancak Rıdvan Yılmaz olur.

        21

        4- Uğurcan bu 3 maçı izlesin. Hollanda maçında yediği 2. golü, bu maçtaki 3. golü iyice bir analiz etsin. Büyük kaleci, takımını maçta tutan kalecidir.

        22

        5- Taylan, Okay'ın yanına geçsin. Ozan sağ öne, Caner sol öne daha defansif diziliş olur mantığından acilen vazgeçilmeli. Önde top tutamamak sadece daha fazla baskıya daha fazla faule neden oluyor.

        23

        6- Futbolcular da Şenol Güneş de galip ayrıldığımız 2 maçtan sonra da Spor Bakanı Kasapoğlu'nun telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştular.

        24

        İkisinde de "Sizi de bekliyoruz" dediler. O da geldi. Bu muydu "Bekliyoruz" dediğiniz, ısrarla çağırdığınız kişiye göstereceğiniz performans?

        28

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ