Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Sevilla: 3 - Inter: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'nin gediklisi Sevilla, 2019-20 sezonunda da şampiyonluğa ulaştı! Almanya'da oynanan finalde Inter'i 3-2 mağlup eden Endülüs ekibi, altıncı kez final oynadığı Avrupa Ligi'nde altıncı kez kupaya uzandı.

        5. dakikada Lukaku'nun golüyle 1-0 geriye düşen Sevilla 12. dakikada De Jong ile eşitliği yakaladı. 33. dakika oynanırken bir kez daha sahne alan Hollandalı Sevilla'yı 2-1 öne geçirirken 10 yıl sonra UEFA Avrupa Ligi finalinde 2 gol atan ilk futbolcu oldu. Inter 36. dakikada Godin'le eşitliği yakalarken ilk 45 dakika 2-2'lik eşitlikle geçildi.

        Mücadelede 74. dakika oynanırken Sevilla bir kez daha öne geçti. Diego Carlos'un röveşatasına ters bir vuruş yapan Lukaku kendi ağlarını havalandırınca skor 3-2'ye geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sevilla, Inter'e 3-2'lik üstünlük kurarak organizasyondaki 6. zaferini yaşadı!

        MAÇIN DAKİKALARI

        3. dakikada Inter penaltı kazandı! Ceza sahası dışında topla buluşan Romelu Lukaku, ceza sahasına girmek üzereyken Diego Carlos tarafından yere düşürüldü ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Carlos bu pozisyonun ardından sarı kart gördü.

        5. dakikada topun başına geçen Lukaku topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu ve Inter 1-0 öne geçti. Belçikalı yıldız, UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste 11. maçında da gol attı!

        12. dakikada Sevilla eşitliği sağladı. Sağ kanattan gelişen atakta çizgiye inmeden ortasını yapan Navas topu De Jong'la buluşturdu. Hollandalı futbolcu eğilerek yaptığı kafa vuruşla Handanovic'i mağlup ederek skoru 1-1'e getirdi! Bu iki yarı finalde Manchester United karşısında finali getiren golün hazırlayıcısı olmuşlardı!

        REKLAM

        17. dakikada Inter penaltı bekledi. Ceza sahası içinde topla buluşan Barella'nın şutunda top Diego Carlos'tan döndü. Interli futbolcular bu pozisyonda Carlos'un topa elle müdahale ettiği şeklinde yoğun itirazlarda bulunurken Antonio Conte de kenarda sinirlendi. Hakem Makkelie devam kararı verirken Conte'ye de sarı kart gösterdi.

        22. dakikada Regulion'un pasıyla topla sol kanatta buluşan Ocampos, ceza sahasına yönelerek şutunu çekti ancak top az farkla yandan dışarı çıktı.

        28. dakikada Inter gole yaklaştı. Sol kanatta Gagliardini'nin ortasına iyi yükselen D'Ambrosio'nun vuruşunda top auta çıktı.

        33. dakikada kazanılan duran topta Ever Banega topu içeriye kesti. Arka direkte herkesten yukarıya sıçrayan De Jong vuruşunu uzak köşeye yaptı ve Handanovic'i çaresiz bırakarak Sevilla'yı 2-1 öne geçirdi. Hollandalı yıldız kendisinin ve takımının 2. golünü attı!

        36. dakikada Inter 2-2'yi yakaladı! Lukaku'nun düşürülmesi sonrasında kazanılan duran topu kullanan Brozovic güzel bir ortayla Godin'i topla buluşturdu. Uruguaylı savunmacı şık bir kafa vuruşuyla Inter'e eşitliği getirdi.

        65. dakikada Inter bir kez daha öne geçmeye yaklaştı. Barella'nın pasında savunma arkasına sarkan Romelu Lukaku, bir süre topu sürdükten sonra kaleci Bono ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşu 29 yaşındaki file bekçisinden döndü.

        74. dakikada kazanılan duran topta Ever Banega ortasını arka direğe kesti. Inter savunmasından seken topu önünde bulan Diego Carlos röveşata ile topa vurdu, top arka direğe yönelirken Romelu Lukaku ters bir dokunuşla kendi ağlarını sarstı.

        Organizasyon, UEFA Avrupa Ligi adıyla devam ettiği formattaki 10 finalde hiçbir futbolcu kendi kalesine gol atmamıştı. Lukaku bu alanda bir ilki yaşadı.

        82. dakikada Inter gole çok yaklaştı! Sol kanattan açılan ortaya yükselen Lukaku'nun vuruşunda top savunmadan sekti. Topu bir anda önünde bulan Alexis Sanchez'in dokunuşunda top kaleye yönelirken Kounde topu çizgiden çıkardı!

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ