Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sigara fiyatlarına 9 TL zam mı geliyor? ÖTV zammı sonrası güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? En ucuz ve en pahalı sigara fiyatı kaç TL oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatları zammı tütün kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor. 5 Mayıs günü itibariyle 2 TL zamlanan sigara fiyatlarına 2022 yılının başından itibaren toplamda 8 TL zam uygulandı. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlikte 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 liraya çıktı. Özel Tüketim Vergisi zammı henüz paket fiyatlarına yansımazken sosyal medyada sigaraya 9 TL zam geleceği iddia edildi. İddiaların ardından binlerce tütün kullanıcı " Sigaraya zam geldi mi, gelecek mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte, 13 Haziran 2022 ÖTV zammı sonrası en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları...

        2

        13 HAZİRAN SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

        Sigaraya zam haberleri araştırmaları hız kazanırken Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlikte 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi.

        3

        SON SİGARA ZAMMI 5 MAYIS’TA YAPILMIŞTI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam gelmişti. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde dün gece zamlandı.

        4

        SİGARAYA 9 TL ZAM GELECEK Mİ?

        Sigara fiyatlarına 9 TL zam geleceği iddiları sosyal medyada gündeme geldi. Son olarak 5 Mayıs tarihinde uygulanan 2 liralık zammın ardından %10'luk ÖTV artışı uygulandı fakat zam paket fiyatlarına henüz yansımadı. ÖTV zammının sigara paket fiyatlarına yansımasıyla birlikte 2 ila 4 liralık bir artış yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

        5

        TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

        Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi yapılmayacak.

        6

        ÖTV ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

        Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı.