Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sınavlar ertlendi mi? MEB'den son dakika sınav ve AÖL açıklaması
        1

        AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Lise, ilkokul ve ortaokul sınavları ertlendi mi? Korona virüsü ile mücadele kapsamında gidilen kısıtlamalar sonucunda öğrenciler ve velileri bu soruların cevabını araştırıp merak ediyor. Peki, sınavlar etlendi mi? AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen detaylar...

        2

        31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.

        3

        Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.

        4

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Twitter'da yapılan açıklama şöyle:

        5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liseleri sınavları ile MEB merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir.

        5

        Buna göre yüz yüze veya uzaktan olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kesinlikle 31 Aralık'a kadar sınav olmayacaklar. Açık öğretim ortaokul ve lise sınavları ise ileri bir tarihe ertelendi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ