Sivas'ta yağışlar artı, kuraklık riski azaldı
Sivas’ta son aylarda etkili olan yağmur ve kar, su rezervlerine olumlu yansıdı. Bu durum Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Standart Yağış İndeksi Metoduna Göre 2026 Ocak Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumu" haritasına da yansıdı.
2025 KasımAralık ile 2026 Ocak ayını kapsayan haritada, son süreçte etkili olan kar ve yağmur yağışları, son yıllarda özellikle yaz ve sonbahar dönemlerinde şiddetli kuraklık yaşayan Sivas’ta kuraklık riskini önemli ölçüde azalttı. Haritada Sivas ve çevresi "normal" ve yer yer "orta nemli" kategorisinde yer aldı.
Yetkililer elde edilen olumlu tabloya rağmen su tasarrufu konusunda duyarlılığın sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.