Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) SİVAS'ta, tam kapanma kararı sonrası başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde denetimler sıkı şekilde yapıldı. Ekiplerin çalışmalarını denetleyen İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, "İzin belgeleri bakanlığın belirlediği formatlara uygun olmalı. Evlerinde oturan sessiz çoğunluğun haklarını savunmak da bizim görevimiz" dedi.

        Kısıtlamasının ilk gününde Sivas'ta 23 farklı noktada polis denetim noktaları oluşturuldu. Araç sürücülerini denetleyen ekipler, izin belgesi bulunmayanlara cezai işlem uyguladı. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan İnönü Bulvarı'ndaki çalışmaları denetleyen Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan durdurulan araçlardaki sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu. Aydoğan, polis ekiplerini de koordine ederek, yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi. 

        'İZİN BELGELERİ BAKANLIK FORMATINA UYGUN OLMALI'

        Özel sektörde çalışan vatandaşların izin belgelerinde sorun yaşadığını vurgulayan Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, şunları söyledi:

        "İzin belgesi konusu özellikle özel sektörde çalışan arkadaşlar için biraz problem gibi görünüyor. İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan özel sektör izin belgesi formuna uygun bir form halinde personellerine bu belgeleri vermelerini istiyoruz. Bu belgeleri verirken iyi niyetli olmak esas olan, biz de vatandaşlarımıza bu noktada güveniyoruz. Vatandaşların elinde eğer belge varsa ve bu belge bakanlığın gönderdiği formata uygun değilse uygun hale getirmelerini rica ediyoruz. Ama ellerinde hiçbir belge yok ve sokağa neden çıktıklarını kanıtlamıyorlarsa bu takdirde elbette yasanın bize verdiği yetki ve bakanlığımızın bize gönderdiği talimat çerçevesinde de yasal işlemleri yapmaktan geri durmayacağız. Biz kanun adamıyız ve kanunun koyduğu talimatları yerine getirmekle yükümlüyüz. Evlerinde oturan sessiz çoğunluğun haklarını savunmak da bizim görevimiz. Dolayısıyla sokakta olan insanların neden sokakta olduklarının takibi, evlerinde oturan, kurallara uyan vatandaşlarımızın daha hızlı bir şekilde hayatlarının normalleşmesini sağlamak sorumluluğumuz ve ödevimiz." 

         DHA-Genel Türkiye-Sivas Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ

        2021-04-30 15:11:14

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler