Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Sivasspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1 | MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Yasin'den lidere hayat öpücüğü! - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Lider Sivasspor, Süper Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor'la evinde 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip, 60. dakikada Garmash'la 1-0 öne geçmesine rağmenkırmızı-beyazlılar özellikle son 20 dakika rakip kalede büyük baskı kurdu. Üst üste ataklarından sonuç alamayan Sivasspor'a 1 puanı getiren golü, 90+4'te Yasin Öztekin kaydetti. Sivasspor'un yenilmezlik serisi 11 maça çıkarken haftayı 41 puanla kapadı. Çaykur Rizespor ise 19. hafta sonunda 24 puanda kaldı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        10. dakikada kullanılan taç atışında ceza sahasında topla buluşan Abarhoun büyük bir hata yaptı ancak Emre'nin pasında topu alan Kone ofsayt pozisyonunda olunca önemli bir şansı değerlendiremedi.

        17. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor hücumunda penaltı noktasının sağ tarafında Kone topla buluştu ve şutunu attı ancak Melnjak'tan kritik bir müdahale geldi.

        24. dakikada kaleye oldukça uzak bir mesafede topla buluşan Mert Hakan Yandaş önünü boşaltıp şutunu attı ancak top üstten dışarı gitti.

        31. dakikada ceza sahası dışında topla buluşup meşin yuvarlağı rakiplerinden saklayan Kone kaleyi görüp uzak mesafeden çok sert vurdu ancak top direkten döndü.

        REKLAM

        36. dakikada ceza sahasının sol çaprazında kaleye sırtı dönük topla buluşan Yatabare, oldukça dar bir açıdan etkili bir vole çıkardı fakat yerden seken topu kaleci Gökhan son anda çeldi.

        43. dakikada Çaykur Rizespor ilk yarının sonlarında rakip kaleye etkili geldi. Boldrin ceza sahasının biraz gerisinde topla buluştu ve soldan atağa destek veren Melnjak'ı gördü. Melnjak ilk fırsatta boşluk bulamazken sağ ayağıyla içeri yaptığı ortada top dışarı gitti.

        46. dakikadaani gelişen Sivasspor atağında ceza sahasının dışında topu alan Kone kaleye yüzünü döndü ve çok sert bir vuruş yaparak kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından VAR incelemesi gerçekleştirilirken ağlara giden top ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

        49. dakikada Yatabare topla birlikte rakip ceza sahasına yaklaştı ve sol taraftan hücuma destek veren Mert Hakan'ı gördü ancak başarılı futbolcu uygun durumda çaprazdan çok kötü bir vuruş yaptı.

        52. dakikada ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Kone kale sahasına ortaladı ancak Mert Hakan'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

        REKLAM

        57. dakikada ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Boldrin, sol ayağıyla çok sert vurdu fakat top direkten oyun alanına geri döndü.

        60. dakikada Boldrin'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Harmash, çaprazdan dönerek vuruşunu yaptı ancak Samassa'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

        61. dakikada rakibini eksik yakalayan Rizespor'da Aminu soldan ceza sahasına girip içeri çevirdi fakat Sivasspor savunması topu karşıladı.

        76. dakikada üst üste ceza sahasına yapılan ortaların ardından son olarak Emre Kılınç kale sahasına sert bir top yolladı. Hakan Arslan ön direkte topukla topu ağlara göndermek isterken Çaykur Rizespor savunmasından kritik bir müdahale geldi.

        78. dakikada sol kanattan Ziya'nın yaptığı ortada top Yatabare'yi geçip arka direkteki Fatih'in önünde kaldı. Fatih Aksoy önünü boşaltıp yakın mesafeden ters ayağıyla şutunu attı ancak top bir kez daha direkten oyun alanına döndü.

        80. dakikada sağ kanattan gelen ortaya ön direkteki Hakan Arslan iyi dokundu fakat kaleci Gökhan harika bir kurtarışa imza attı.

        83. dakikada Abdou Razak Traore'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Appindangoye sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.

        90. dakikada sağ kanattan bir kez daha Fatih hücuma destek verdi ve ortasını yaptı. Yine ön direğe hareketlenen Hakan Arslan bu sefer istediği kafa vuruşunu yapamadı.

        90+4'üncü dakikada sağ taraftan Mert Hakan'ın ortasında Appindangoye kafayı vurdu. Kaleciden seken topu takip eden Yasin Öztekin skora dengeyi getiren golü kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ