Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: 7 yerinden bıçaklanmıştı! Saldırganıyla evlendi - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı UYAP'tan yapılan inceleme ile sanık ve müştekinin 25 Mart 2021 tarihinde evlendiklerini belirtti.

        DHA'nın haberine göre, Necla Kenar yargılama devam ederken şikayetinden vazgeçmişti. Sanık avukatı, müvekkilinin beraatına karar verilmesini talep etti

        ÜYE HAKİM KARARA MUHALEFET ETTİ

        Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan davanın açılmış olduğunu ancak sanık Masat'ın 'Kasten yaralama' suçunu işlediğini de belirtti. Heyet, sanığı 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

        REKLAM

        Sanık Ümit Masat

        Bir üye hakim ise karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim, sanığın mağdura yönelik eylemine karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ceza verilmesi gerektiğini, çoğunluğun görüşüne iştirak etmediğini kararda belirtti. Öte yandan "Tehdit suçundan beraatına da karar verilen sanık hakkında, "Hakaret" suçundan açılan davanın ise düşmesine karar verildi. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

        NE OLMUŞTU?

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre olan Küçükçekmece'de 24 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti. Ümit Masat, birçok kez öldürmekle tehdit ettiği Necla Kenar'ı hakaret ederek evinin önünde birçok yerinden bıçakla yaralamıştı. Ümit Masat hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ