Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Adana'da yakalanan kadın terörist bu evde saklanmış! - Haberler

        Fransa'nın tutuklama talebi üzerine İnterpol tarafından kırmızı bültende aranırken Adana’da yakalanan DEAŞ üyesi kadın teröristin, kaldığı hücre evinden 2 ay boyunca dışarı adım atmadığı ortaya çıktı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a üye olduğu gerekçesiyle Fransa tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Tunus uyruklu Fransız vatandaşı Soumaya Raissi'nin (30) sahte Suriye kimlikle Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde saklandığını tespit etti.

        Polis, saklandığı hücre evine baskın düzenleyerek kadını 14 Ekim tarihinde gözaltına aldı. Terör örgütü üyesi kadın, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

        REKLAM

        KADIN HİÇ DIŞARI ÇIKMIYORDU, SAKALLI 2 KİŞİ İHTİYAÇLARI GETİRİYORDU

        İnterpol tarafından “çok tehlikeli, eylem yapabilir, gördüğü yerde tutuklanmalıdır” notuyla aradığı zanlı kadının 1,5 ay önce Namık Kemal Mahallesinde 4 katlı bir evin 1. katını aracılar marifeti ile kiraladığı belirlendi.

        Genç kadının hiç dışarı çıkmadığı evi F.Y. isimli bir erkeğin kiraladığı, sakallı iki kişinin de sürekli eve gelip gidirek ihtiyacını karşıladıkları tespit edildi.

        Ev sahibinin bile kadını 14 Ekim günü polisler gözaltına aldığı sırada gördüğü ortaya çıktı.

        Zanlı kadına evi F.Y.’nin de internet üzerinden aylık 700 liraya kiraladığı belirlendi.

        REKLAM

        Zanlının, bir çocuğuyla kaldığı evde aile için bulunabilecek bütün yaşam malzemelerinin bulunduğu görülürken, kadının ikinci kocasının da Suriye’de kaldığı bu nedenle bütün ihtiyaçlarının örgüt tarafından karşılandığı öğrenildi.

        ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIP EVLENDİ, ÖRGÜTE KATILDI

        Bu arada kadının Tunus’da 2010 yılına kadar bir üniversitenin psikoloji bölümünde eğitim aldığı 2. sınıfta okuduğu sırada ilk eşi Rached Hüseyin Raissi ile evlenip Fransa’ya yerleşerek Fransız vatandaşı olduğu DEAŞ terör örgütüyle de kocası sayesinde tanıştığı ve örgüt elamanı olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        Zanlı karı kocanın, haklarında 2016 yılında Fransa’da aranma kararı çıkınca yasa dışı yollardan Suriye’ye kaçtıkları, kocasının ise 2016 yılında Gaziantep’te yakalanıp tutuklandıktan sonra sınır dışı edildiği öğrenildi.

         Kırmızı bültenle aranan terörist Adana'da yakalandı!
        Kırmızı bültenle aranan terörist Adana'da yakalandı! Haberi Görüntüle

        Zanlı kadının kocasıyla bağı koptuktan sonra Suriye’de örgüt tarafından evlendirildiği, çocuğunun da ikinci kocasından olduğu tespit edildi.

        Zanlı kadının DEAŞ’ın uyuyan hücrelerinden biri olduğu, her an eylem yapabilecek potansiyele sahip olduğu öne sürüldü.

        Ayrıca kadının kesinlikle telefon kullanmadığı bütün ihtiyaçlarını Adana’da kendisine ev kiralayan şahsın karşıladığı öğrenildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ