Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel SON DAKİKA HABERİ: Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı denizde kaza geçirdi! Çift ağır yaralı! Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı sağlık durumu nasıl?

        Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Leros Adası'nda zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ağır yaralandığı öğrenildi.

        Kazada yaralanan Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, AORT damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın da yüzünden yaralandığı belirtildi.

        AMERİKAN HASTANESİ'NE GETİRİLDİLER

        Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi. Yaralanan Sabancı çiftini, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

        REKLAM

        Adada ilk müdahaleleri yapılan çift, daha sonra Bodrum'a getirildi. Ali Sabancı'nın ise saat 10.15 sıralarında ambulans uçakla Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

        VUSLAT DOĞAN SABANCI DA İSTANBUL'A GETİRİLİYOR

        Yapılan müdahale sonrasında Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğu, dalağının alındığı, kaza sırasında ise yüzünden ağır darbeler aldığı belirtildi. Başından darbe alan Vuslat Doğan Sabancı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

        Öte yandan Vuslat Doğan Sabancı'nın da ayrı bir uçakla saat 16.00'ya doğru Bodrum'dan İstanbul'a getirildi. İş insanı Aydın Doğan'ın özel uçağını kızı için Bodrum'a gönderdiği de öğrenildi.

        Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı'nın Latiko adlı yatı ve kaza yapan zodyak bot
        Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı'nın Latiko adlı yatı ve kaza yapan zodyak bot

        Yüz bölgesinden yaralandığı belirtilen Vuslat Doğan Sabancı'nın, zodyak botun ön koruma siper camına çarptığı öğrenildi. Kaza sırasında çiftin çocukları Kaan ve Emracan Sabancı'nın da botta olduğu, her ikisinin de sağlık durumlarının iyi olduğu gelen bilgiler arasında.

        TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

        Esas Holding'ten yapılan yazılı açıklamada "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

        BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sayın Ali Sabancı, eşi Sayın Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        YUNANİSTAN'DA YEREL BASIN: 7 YARALI

        DHA'da yer alan habere göre de Yunanistan'da yerel basında çıkan habere göre, gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişi yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

        YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ'NDEN KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        Yunanistan'da tatilde olan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, denizde botla kaza yaptı. Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri kaza ile ilgili açıklama yaptı.

        Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada " Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi.

        İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi´ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" ifadeleri yer aldı.

        ALİ SABANCI KİMDİR?

        5 Mayıs 1969'da Adana'da dünyaya gelen Ali Sabancı, Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi. Sabancı, Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus şirketinin kurucu isimlerinden.

        Şevket Sabancı'nın üçüncü oğlu olan Ali Sabancı, lisans eğitimini yurtdışında aldı. Yüksek lisansına yine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etmek isteyen Sabancı, 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia University, İşletme Fakültesi'nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisansa başladı ve 1995 yılında derecesini aldı.

        REKLAM
        Ali Sabancı, Kaan Sabancı, Vuslat Sabancı, Emrecan Sabancı
        Ali Sabancı, Kaan Sabancı, Vuslat Sabancı, Emrecan Sabancı

        Esas Holding A.Ş.'nin ortak olduğu; İzair A.Ş. ve Air Berlin'de Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ali Sabancı, aynı zamanda TYD, TÜSİAD, İSO ve TAİK üyesi.

        Sabancı, 2017 yılı Forbes verilerine göre 650 milyon dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 54'üncü insanı oldu. Ali Sabancı, iş insanı Aydın Doğan'ın yine iş insanı kızı Vuslat Doğan ile evli ve iki çocuk sahibi.

        VUSLAT DOĞAN SABANCI KİMDİR?

        16 Ocak 1971 doğumlu Vuslat Doğan Sabancı, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra New York'taki Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yaptı.

        The New York Times gazetesinde bir süre çalıştıktan sonra The Wall Street Journal gazetesinde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması aşamasında görev aldı.

        Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet gazetesine 1996 yılında reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 1999 yılında gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na terfi etti. 2004-2010 yılları arasında İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

        Hürriyet'in Demirören ailesine satılması ile Hürriyet'teki görevlerini bıraktı. Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın kızı olan Vuslat Doğan Sabancı, iş insanı Ali Sabancı ile evli ve iki çocuk annesi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ