Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Ankara'da tren kazası! Lokomotif raydan çıktı

        Ankara Garı'ndan temizlik ve bakım için atölyeye giden boş tren Behiçbey istasyonunda raydan çıktı.

        AA'nın haberine göre, temizlik ve bakım için Marşandiz'de bulunan atölyeye giden boş trenin, bir lokomotif ve bir jeneratör vagonu 06.30 sularında raydan çıktı. TCDD ekipleri, jeneratör vagonu ve lokomotifi vinç yardımıyla raylara yerleştirdi. Hasar gören rayların onarımı için çalışmaların sürdüğünü belirten yetkililer, hattın kısa süre içinde açılacağını bildirdi.

        DHA'nın haberine göre, Mevcut Doğu Ekspresi'nin artan yolcu talebinin karşılanması için Ankara-Kars arasına turizm amaçlı sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi, dün sabah 06.00'da Kars'tan Ankara'ya hareket etti. Makinistler Şahin B. ve Mehmet G. kontrolündeki Turistik Doğu Ekspresi, 24 saat süren yolculuğun ardından Ankara'ya ulaştı.

        Ankara Garı'nda yolcularını bırakan 12 vagonlu tren, daha sonra temizlik ve bakım için yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Marşandiz Bakım İstasyonu'na hareket etti. Ancak lokomotif ve arkasındaki jeneratör vagon, istasyona yaklaşık 500 metre kala raydan çıktı. Lokomotifin ön tarafın rayın dışına çıkarken, vagon devrildi. Kazada ölen ve yaralanan olmadı.

        Vagonların raya oturtulması çalışma başlatıldı.
        Vagonların raya oturtulması çalışma başlatıldı.

        KIRMIZI IŞIK İHLALİ NEDENİYLE RAYDAN ÇIKTI

        Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Ankara Garı'ndan, saat 06.30 sularında temizlik ve bakım için atölyeye giden boş trenin bir lokomotif ve bir jeneratör vagonu, Behiçbey İstasyonu'nda raydan çıktı.

        REKLAM

        İlk tespitlere göre "makas arızası" olarak açıklanan kazanın nedeni, kırmızı ışık ihlali çıktı. Makinistin kırmızı ışıkta geçmesi sonucunda makas açılmadığı, ardından da trenin raydan çıktığı öğrenildi.

        Kaynaklar, trende yolcu bulunmadığını belirterek, "Can kaybı söz konusu değil. Yaralı ya da ölü yok. Turistik Doğu Ekspresi, temizlik ve bakım için atölyeye çekilirken bu olay yaşanıyor. Kazanın nedenine ilişkin araştırma devam ediyor. Makas arızası üzerinde duruluyor" dedi.

        BİR YIL ÖNCE BİR DURAK SONRA 9 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

        Başkent'te 13 Aralık 2018'de şimdiki kazanın yaşandığı duraktan sonraki istasyon olan Marşandiz'de meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasında, 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybederken, 107 kişi yaralanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tren teşkil memuru Osman Yıldırım, hareket memuru Sinan Yavuz, trafik kontrolörü Emin Ercan Erbey, YHT Ankara Gar Müdür Yardımcısı Kadir Oğuz, Trafik Servis Müdür Yardımcısı Vekili Ergün Tuna, YHT Trafik Servis Müdürü Ünal Sayıner, YHT Ankara Müdürü Duran Yaman, Şube Müdürü Recep Kutlay, TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı Mükerrem Aydoğdu, TCDD Emniyet ve Kalite Yönetimi Daire Başkanı Mükerrem Aydoğdu hakkında, "birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan" 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

        İddianamede, trenlerin gidiş yönlerine göre farklı raylara girmesini sağlayan makası değişiminin unutulması nedeniyle kazanın meydana geldiği ifade edildi. Kazayla ilgili 10 sanığın yargılanmasına, 13 Ocak 2020'de başlanacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ