Av yasağı bitti, tezgahlar istavritle doldu
Av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlar balıkla dolmaya başladı. Av sezonunun ilk haftasında tezgahta bolca istavrit yer bulurken, onu mezgit takip etti. Balıkçılar bu sezon balık bolluğu yaşandığını söyledi
ABONE OLKaradeniz'de av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda balık hareketliliği başladı. Trabzon’da sezonun ilk haftasında bol avlanan istavrit ve diğer balık çeşitleri de tezgahlardaki yerini aldı.
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz'de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.
Trabzon’da teknelerle avlanan sezonun ilk balıkları da tezgahlarda yerini aldı. Av sezonunun ilk haftasında tezgahta bolca istavrit yer bulurken, onu mezgit takip etti. Balıkçılar Hali’nde istavritin kilosu 100, mezgidin 150, somonun 300, palamudun kilosu ise 400 liradan satılırken, hamsinin kilosu 250-300 lira arasında satışa sunuluyor.
Balıkçı İbrahim Usta, sezonun iyi ilerlediğini belirterek, “Şu an sezon çok iyi ve balıklar taze. Beklediğimizden iyi gidiyor ve bolluk var. Fiyatlar da güzel. Hamsinin kilosu 250-300 lira arasında oynuyor. Haftaya fiyatların düşmesini bekliyoruz. Şu an mezgit, istavrit ve levrek güzel gidiyor. Yavaş yavaş palamut da olur. Vatandaşlar da istavrit ve mezgit alıyor. İnşallah güzel devam eder" dedi.