Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik SON DAKİKA facia: Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı! 5 kişi yaşamını yitirdi - Haberler

        Balıkesir'in Gökçeyazı kırsalında yolcu otobüsünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.Yangında 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.Yanarak ölen yolcuların kimlikleri henüz belirlenemedi.

        BAZI YARALILARIN DURUMU AĞIR!

        Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangında 2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan29 kişiden bazılarının durumu ağır olduğu bildirildi. Yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı.

        TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

        Yaralılardan Saniye Yılmaz, Dursun Ata, Elif Ata, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar, Atatürk Şehir Hastanesi'nde, Türkan Tansuoğlu, İhsan Ali Hamsioğlu, Elif Kurtar ve Sude Kurtar,BalıkesirDevlet Hastanesi'nde, Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman ise İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        YANGIN KAHVE MAKİNASINDAN ÇIKTI

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan alınan bilgiye göre, Şoförün ve muavinin verdiği ifadede yangının kahve makinesindençıktığı iddia edildi. Başkan Yılmaz, "Otobüs şoförü aracı sağ kenara çekerek, yolcuların panik yapmadan inmeleri isteniyor. Otobüste 34 yolcu ve 3 mürettebat bulunmakta iken arabadan 29 yolcunun indiği tespit edildi. Yaralımız çok yok. Kargaşadan dolayı yaralanmalar var. Yani 5 insanımız arabada vefat etti. Savcımız şu anda olayın başında tetkikleri yapıyor. Yolcuları, otobüs personelinin ifadeleri alınıyor.Ulaşım şirketinin listesi şuanda otobüsten inenlerin sayısı aynı. Vatandaşlarımız panik ile araçta yaralanmalara sebep olduğu ve ölen vatandaşların alevlerden ve zehirli dumandan etkilenerek, daha sonrası alevlerin arasında kalarak vefat etmiştir. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

        ŞOFÖR VE MÜRETTEBATIN İFADELERİ ALINDI

        Otobüste çıkan yangının söndürüldüğünü, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise şoför ve mürettebatın jandarma karakolunda ifadelerinin alındığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ