Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Bolu'da facia! 12 ev küle döndü! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Alınan bilgiye göre, köydeki bir evin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçradı.

        AA'nın haberine göre durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının diğer evlere sıçramaması için önlem alan ekiplerin söndürme çalışması sona erdi. Çalışmalara köylüler de kendi imkanlarıyla destek verdi.

        Evlerinin yandığını gören bazı vatandaşlar sinir krizi geçirdi. Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da geldiği bölgede sağlık personeli hazır bekletildi.

        VALİ ÜMİT: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

        Bolu Valisi Ahmet Ümit de, 12 ev ve ahırların yandığı bölgede incelemelerde bulunup, söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Ümit, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Şu anda yanan evin 12 tane olduğu söyleniyor. Can kaybı yok. Hayvan kaybımız noktasında çelişki var. Birkaç tane kayıp olduğu söyleniyor.

        Ama şu anda tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılıyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınıyor. Çıkış sebebinin baca yangını olduğunu öğrendik. Böyle ifade edildi. Önce bir bacadan ateş attığı, ardından da çatıya sıçradığı sonra da diğer evlere yöneldiği şeklinde bilgi var elimizde ama araştırma sürüyor" dedi.

        BELEDİYE BAŞKANI: 12 EV TAMAMEN YANDI

        Habertürk TV'ye konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, "Olayda 12 ev tamamen yandı. Vatandaşlarımızdan ve itfaiyecilerden hafif yaralananlar var." dedi.

        REKLAM

        DHA'nın haberine göre de, köyde Abdurrahman Kaya’ya ait evde yangın çıktı. Ahşap evi saran alevler yanında bulunan evlere sıçradı.

        Büyükbaş hayvanlar telef olurken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Köylüler de söndürme çalışmalarına yardımcı oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ