Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi: Tekirdağ'da boya fabrikasında feci patlama! 3 ağır yaralı var
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki bir boya fabrikasında kimyasal patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilerek durumu ağır 3 yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

        TEST SIRASINDA PATLAMIŞ

        Ürün testi yapılırken döktükleri malzemenin parlaması sonucu patlamanın yaşandığı öne sürülürken, patlamada ağır yaralanan 3 kişiden birinin firma patronu Ömer Asım Eralp, Üretim Müdürü Mustafa Remzi Emanet ve Operatör Veli Gümüş olduğu öğrenildi.

        Kimyasal patlamaya ilişkin geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

        "KİMYASAL BİR PATLAMA GERÇEKLEŞMİŞ"

        AA'nın haberine göre, Kapaklı Kaymakamı ve Çerkezköy Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan olay yerine gelerek inceleme yaptı.

        REKLAM

        Kaymakam Sağır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Umarım can kaybı olmaz. Yangın söndürüldü ve soğutma çalışması yapıldı. Yaralılarımızın durumunu takip ediyoruz." dedi.

        Çetin ise patlama haberini alır almaz hemen fabrikaya geldiklerini belirterek, "Aldığımız bilgiye göre üretim sahası içerisinde kimyasal bir patlama gerçekleşmiş. Üç yaralı kardeşimiz var. Patlamanın sebebi bilinmiyor. Yaralılar hastaneye sevk edildi. Kaymakamımız ile yaralıların durumunu öğreneceğiz. Soğutma çalışmaları tamamlandı. Yangın kontrol altında." bilgisini paylaştı.

        AYNI FABRİKA 5 YIL ÖNCE YANARAK KÜL OLMUŞ

        Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde kimyasal patlamanın yaşandığı fabrika, 5 yıl önce yanarak kül olmuş. Söz konusu kimyasal patlamanın yaşandığı fabrikanın 2017 Temmuz ayında çıkan yangında tamamen yanarak kül olmuştu. O zaman çıkan yangına yaklaşık 100 itfaiye aracı müdahale etmişti. Tüm çabalara rağmen boya fabrikasından eser kalmamıştı.

        Fotoğraflar: İHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ