Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Fırat'ın doğusuna harekat belki bugün, belki yarın" - Haberler

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

        "TÜRKİYE ORTAK PAYDASI"

        "Terör örgütü üzerinden ülkemizi ve milletimizi esir almaya kalkanların oyunları boşa çıkıyor: Ekonomi üzerinden yazılan senaryoları birer birer bozuyoruz" diyen Erdoğan, "Son dönemde yaşanan gelişmeler bize Türkiye ortak paydasında buluşan herkesle birlikte yol yürümemiz gerektiğini gösteriyor. Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile 15 Temmuz gecesinden itibaren çalışmalarımız memnuniyet verici şekilde sürüyor. Çok daha kapsamlı ve yakın olarak çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "YERİMİZDE SAYMAYACAĞIZ"

        Kongre sürecini hatırlatan Erdoğan, "Olağan kongre çalışmalarının her aşamasını dikkatle yürütmeliyiz. Amacımız daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturmaktır. Dünya değişirken AK Parti yerinde saymayacaktır. Milletimizin tek adresi yine biz olacağız hiç endişeniz olmasın. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini de göz önünde bulundurarak en doğru adımları atmalıyız. Kongremizde de bu adımların somut tezahürlerini ortaya koyacağız" diyerek "Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak projeleri geliştirecek icraatları da ortaya koyacağız" mesajını verdi.

        "BU ÇATIDA YERLERİ YOK"

        "Her fırsatta ifade ettiğim gibi milletimiz bize destek ve oy vermek zorunda değil. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız" diyen Erdoğan, parti içine yönelik şu uyarıları yaptı: "Yöneticilerimizin, belediye başkanlarının asli görevi budur. AK Parti’yi temsil etmek demek millete hizmetkar olmak demektir. AK Partinin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur. Parti yönetiminden ülke yönetimine kadar her bir arkadaşımız kendisine tevdi edilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekle mükelleftir. Her şeyi bir üste hatta şahsıma havale etme kolaycılığı yapmaya da hakkı yoktur. ‘Beyefendi böyle talimat verdi’ haberimiz yok ama bunun istismarını yapanlar var. Bunları da buradan milletime duyuruyorum. Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatçılara imkân vermeyeceğiz. Hep birlikte işimizi en iyi yapacağız bununla birlikte sorumlulukları üstleneceğiz". Erdoğan, şöyle devam etti:

        "DAVAMIZDA KARARLIYIZ"

        "Bu parti teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, üyeleriyle kadim medeniyet davamızın kültürümüzün takipçisi ve taşıyıcısıdır. Maziden atiye kurmak için çalıştığımız inşanın geliştiricisi de bu kadrodur. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun seferin de tahammülün de içimizde olduğun bilinci ile davamıza sıkı sıkıya sarılmakta kararlıyız. Her anlayıştan insanımızı bu büyük medeniyet davamıza ortak etmekle mükellefiz.

        DİLİ SÜRÇTÜ, AKAR UYARDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında AK Parti yerine 'Refah Partisi' deyince Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bulunduğu yerden Erdoğan'ı uyardı, Erdoğan da 'AK Parti' olarak düzeltti.

        EĞİTİM VE KÜLTÜRÜN İHMALİ

        Fitne odakları bizi yıldırmasın çünkü bu odaklara karşı ‘Ancak inananlar kardeştir’ düsturuyla aşarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim medeniyetimiz her bir vatandaşını kucaklayacak bir zenginliğe sahiptir. Bu medeniyet davasının küresel temsilciğini üstlenmiş durumdayız. Hedeflerimize ulaşmak üzere çıkacağımız yolculuk için sabahı bekleyemeyiz. En çok ihmal ettiğimiz hususların eğitim ve kültür olduğunu her fırsatta ifade ediyorum. Hemen şu an harekete geçmeliyiz. Yeni neslin ufkunun geliştiği kendini geliştirme kabiliyeti azmi en büyük umut kaynağıdır. "

        "DAVETİMİZİN ZEMİNİ KONGRE"

        “Hayatımızın hiçbir döneminde olduğu gibi bugün de davamızın zafere ulaşacağı konusunda en küçük şüphemiz bulunmuyor. Milletimizin her bir ferdini bu büyük mücadelede yanımızda yer almaya davet ediyoruz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “7. büyük kongremiz bu davetin bir zemini olacaktır. AK Parti’nin kapısı bu büyük medeniyet davasını taşıyan herkese sonuna kadar açıktır. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Ülkemizin hizmet aşkına sahip çıktığımız sürece kimse milletimizle aramıza giremez. Partimize yönelik saldırıların sebebi temsil ettiğimiz davanın en büyük tehdit olarak görülmesinden. Şahıslar gelip geçer ama bu dava bakidir. Bu dava tek yürek olduğumuz sürece ne dışarıdan ne içeriden hiçbir güç bizi hedeflerimize doğru yürümekten alıkoymaz. Biz bu ülkenin dünüydük bugünüyüz inşallah yarını da olacağız."

        "YÜZDE 50+1 OMURGADIR"

        Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 40'a düşürülmesi ile ilgili tartışmalara tepki gösteren Erdoğan, "Anlamsız bir tartışmaya da son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 40’a düşürülmesi ile ilgili ne niyetimiz, ne çabamız ne de planımız söz konusudur. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman o iş bitmiştir" dedi. "Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır" diyen Erdoğan, "Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullanarak sistemle ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında sürdürüldüğünü hatırlatarak bu konudaki önerilerin paylaşılabileceğini söyledi.

        ÇOCUKLAR İCRADAN ÇIKIYOR

        "Yeni yasama döneminde Meclisimizden en büyük beklentimizden biri, yargı reformu çerçevesinde hazırlanan kanun tekliflerini sonuçlandırmaktır" diyen Erdoğan, "Amacımız böylesine önemli bir konunun komisyonlardan ve Genel Kurul'dan mümkün olan en geniş uzlaşmayla geçmesidir" ifadelerini kullandı. Reform paketinin içeriğine dair bazı detaylar veren Erdoğan, "Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor" dedi. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenlemenin de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri olduğunu kaydeden Erdoğan, Şimdi reform belgesi çerçevesindeki ikinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklarla ilgili zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor" diye konuştu.

        "SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik harekat için de önemli mesajlar verdi: "Amacımız Fırat’ın doğusunu barış pınarları ile sulamaktır. 2 milyon kişiyi iskan etmeyi planlıyoruz. Planımız hazır. BM’de bunların kitapçıklarını teslim ettik. Türkiye, sınırları dibindeki terör oluşumlarına asla göz yummayacağını sayısı defa tüm dünyaya ilan etmiştir. Maalesef bu süreçte ülkemiz sürekli oyalanmaya başlamıştır. Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye kararlıyız. Fırat’ın doğusu ile ilgili her türlü ikazlarımızı yaptık. Yeteri kadar da sabırlı davrandık. Hava devriyesi, kara devriyesi… Hikaye olduğunu görüyoruz. Siz PKK/YPG’yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın. Sözün bittiği yerdeyiz. Bizi oyalayanlara diyoruz ki artık söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ