Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kabine toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Gurbetçilerimize zırzop diyen ana muhalefet milletvekilinden tutun medyada ve sosyal medyada asla tasvip edilmeyecek ifadelerle hakaret edilmesine kadar gerçekten utanç verici durumlara şahitlik ediyoruz. Şunu bir defa çok açık ve net söylemek isterim. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz kimsenin bilhassa da ana muhalefetin şuursuz aktörlerinin üzerlerinde keyiflerince siyaset yapacakları bir kum torbası değil." ifadelerini kullandı
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda gündemdeki tartışmalara da değindi. Erdoğan "Emekleriyle, mücadeleleriyle, sayısız başarılarıyla gurbeti sılaya dönüştüren bu kardeşlerimizin ötekileştirilmesine asla müsaade etmeyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Milletimize Anadolu'nun kapılarını açan büyük zaferin yıl dönümünde aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Sözlerimin hemen başında canları pahasına Anadolu'yu bize ebedi vatan kılan şu hedayı kemali edeple yad ediyorum. Malazgirt Destanı'nın muzaffer komutanı Sultan Alparslan'a ve yiğit askerlerine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Yine bu vesileyle 6 sene önce Ahlat yolunda elim bir trafik kazasında ebediyete uğurladığımız Profesör Doktor Ahmet Haluk Dursun hocamızı da rahmetle anıyor. Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum.
Demiri demirle dövenlerin Anadolu'yu aşkla yoğuranların destanına tanıklık ettiğimiz bu müstesna günde şahsımızı, kabinemizi, heyetimizi samimiyetle bağrına basan her bir Ahlatlı kardeşime teşekkür ediyorum.