Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Düşen helikopterden acı haber... TSK'dan açıklama

        Afrin'de terör hedeflerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda ATAK tipi helikopterimiz Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafında düştü. Helikopterin düşürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bedelini katbekat fazlasıyla ödeyecekler" dedi. Başbakan Yıldırım, ATAK helikopterinin düşmesi nedeniyle 2 askerin şehit olduğunu bildirdi. TSK'dan yapılan açıklamada da teknik incelemenin başlatıldığı belirtildi.

        ERDOĞAN: BEDELİNİ KATBEKAT ÖDEYECEKLER

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda helikopterin düşmesiyle ilgili "Bu sabah itibarıyla 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabii ki bütün bunlar olacak bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün çok kabarık miktarda füze depolarını imha etmiştik. Tabii bunlar çıldırtıyor. Ama biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunların bedelini misliyle değil katbekat fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü biz kararlıyız. İnanıyoruz ve üstünüz"dedi.

        BAŞBAKAN YILDIRIM: ATAK HELİKOPTERİ, 2 ŞEHİT

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayanBaşbakan Binali Yıldırım, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu" dedi.Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil yok, belge yok" diye konuştu.

        TSK: TEKNİK HEYET İNCELEME BAŞLATTI

        TSK'dan yapılan açıklamada "13.00 sıralarında ATAK tipi helikopterimiz kırıma uğradı" denilerek şu ifadelere yer verildi: "Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

        Harita

        İKİ ŞEHİDİMİZ GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

        Habertürk muhabiri Çetiner Çetin, helikopterin düşürüldüğü bölgenin fiziki zorluklarına dikkat çekerek, "Uzun zamandır ceplerin birleştirilmesi için çalışılıyordu. Dağlık bir bölge. Bu köyün 2 KM ötesinde bir yerde helikopterimizin enkazı var. İncelemelerin yapılması zor, çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İki şehidimizin cenazesi de yoğun operasyonlarla güvenli bölgeye alındı" dedi.

        Habertürk muhabiri Murat Karataş da bölgedeki helikopter trafiğine dikkat çekerek ATAK helikopterlerinin sınır dışı operasyonlarda ilk kez Zaytin Dalı Harekatı kapsamında kullanıldığını aktardı.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN ORG. AKAR'A TAZİYE TELEFONU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı arayarak taziyelerini iletti. Orgeneral Akar'dan Afrin bölgesinde helikopterin kırıma uğramasıyla ilgili bilgi alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilediği kaydedildi.

        ATAK HELİKOPTERİ NEDİR?

        T129 ATAK helikopteri, ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özel olarak Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan taarruz ve taktik keşif helikopteridir. TUSAŞ'ın kendi tesislerinde ürettiği ilk T129-A prototipi, ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirdi. Kabul işlemlerinin ardından 22 Nisan 2014 tarihinde ilk T-129A EDH Türk Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ