Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika! Dolar 7 liranın altında (22 Nisan 2020 dolar kuru) - Döviz Haberleri

        Dünya bir yandan koronavirüs salgınıyla mücadele ederken diğer yandan virüs sayesinde ortaya çıkan petrol kriziyle boğuşuyor. Önceki gün ABD'de WTI ham petrolünvarili 0 (sıfır) doların altına indi. Ardından bu düşüş dün, Türkiye'yi asıl olarak ilgilendiren Brent petrole de yansıdı.

        Bugün itibarıyla Brent Petrolün varil fiyatıdünkü 25 dolardan 27 doların altına gerilemiş durumda. Normal zamanlarda petrol fiyatının düşmesi, enerji ithalatçısı için iyi bir haber olarak kabul edilirdi. Ancak şu anda petrol fiyatları koronavirüs sebebiyle talepteki sert düşüş nedeniyle geriliyor.

        RİSK İŞTAHINI DÜŞÜRÜYOR

        REKLAM

        Mevcut petrol fiyatları hem petrol üreticisi ülkeler hem de firmalara yönelik endişeleri artırıyor. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş küresel ekonomide bozulmaya işaret ettiği için genel olarak yatırımcının risk iştahını düşürüyor. Bu da Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülke varlıklarından kaçışa neden oluyor.

        Bu gelişmeler gölgesinde dolar/TL yeni güne 6.9842'den başladı. Merkez'in beklentileri aşan 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 6.99'un üzerine çıktı.

        DOLAR

        $
        28,6972 -0,03
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 07:19:11
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ