Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "HAYAT KADINI" Son dakika: Ayşe Tükrükçü, Alper Uruş'a konuştu
        .png
        .png

        Son dakika haberler... Ayşe Tükrükçü ile tanıştığımız tarih, 24 Mayıs 2007'ydi... 22 Temmuz Genel Seçimleri'ne İstanbul 2'nci bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmak için İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvurunun hemen sonrasıydı. Taksim'de, neden Meclis'e gitmek istediğini çaylarımızı yudumlarken konuştuk.

        REKLAM

        "SENİN HAYATINI YAZABİLİR MİYİM?"

        Haber amaçlı ikinci görüşmemiz ise 11 Haziran 2007'de oldu. Görüşmemizin nedeni; İl Seçim Kurulu'nun Ayşe'nin adaylığını geçersiz saymasıydı. 12 yıl vesikasının iptal edilmesi için mücadele eden Ayşe Tükrükçü'ye o gün, "Senin hayatını, verdiğin mücadeleyi yazabilir miyim?" diye sormuştum...

        İKİ BUÇUK YILI ZULÜM GİBİ BİR HAYAT

        9 yaşından itibaren yürekleri kavuran ve hayatının 2.5 yılını 7 kentte genelevde geçirmek zorunda kalan, direnen bir kadına duyduğum hayranlık ve saygıyla başladı kitabın öyküsü...

        GÖZYAŞLARIYLA YAZILAN BİR KİTAP

        İl Seçim Kurulu'na yapılan ve kabul edilen itirazın ardından Ayşe seçimlere de girdi. "Şu seçim bir geçsin, sonra konuşuruz" sözü gerçek oldu. Ayşe ile Şevkat-Der çatısı altında günlerce bir araya geldik. Saatleri çoğu zaman gözyaşı dökerek devirdik. Yaşadığı acıların; gerçekten ifadesi çok zordu. Elimden geldiğince, dilimin döndüğünce size anlatmaya çalıştım.

        REKLAM

        İŞSİZLERE HAYATA SARILMAYI ÖĞRETİYOR

        Bu çalışma kadar önemli olan bir şey daha var ki o da, bugün Ayşe Tükrükçü'nün yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen, Hayata Sarıl Derneği ve lokantasıyla onlarca evsize iş, aş ve mücadele ruhunu aşılaması... Ben, hepimizin saygını fazlasıyla hak eden bu kadının önünde saygıyla eğiliyorum. Beşinci baskısı okurla buluşan "Hayatsız kadın"ı ve Ayşe'nin mücadelesini onunla konuştuk.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ