Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

        Saat 23.15'te kameralar karşısına çıkan Çelik, şunları söyledi:

        "Demokratik süreçler bakımından kilit bir ülke olarak öne çıkılan bir gece yaşıyoruz. Gerekli tecrübe ve olgunluk milletimizde bütün dünyaya örnek olacak şekilde mevcut.

        Hangi parti tabanından olursa olsun her vatandaşımızın tecrübesinin gerekleri yerine getirilirse herhangi şekilde bir tansiyonun üretilmesi mümkün olmayacak.

        Sandıklara sahip çıkma konusunda gerekli iradeyi koyan vatandaşımıza, her kesimden bu iradeyi gösteren demokrasiye siyaset kurumuna sahip çıkan vatandaşımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

        Siyaset millet, toplum için yapılır. Hangi partiden olursa olsun Türkiye'nin demokratik tecrübesine sahip çıkılması en büyük hazinemizden bir tanesidir.

        Seçim boyunca ufak tefek hadiseler oldu Allah'a şükür hiçbir problem yaşanmadı. Emniyet güçlerine, jandarma güçlerine, bütün güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz.

        "SONUÇLAR BELLİ OLMADAN KONUŞTULAR"

        Şu anda gazeteci arkadaşlarımız, özellikle objektif aktarmaya çalışan, herhangi siyasi manipülasyon içinde olmaksızın yorumculara, kamuoyu araştırmacılarına teşekkür ediyoruz.

        Tarafsız gazetecilik, yorumculuk açısından manipülasyonların çok olduğu dönem oldu. İnşallah seçimden sonra dikkatli şekilde değerlendirilecektir.

        Bir önceki toplantıda ifade etmiştim, sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan sayın İmamoğlu ve sayın Yavaş, 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu adına konuşuyoruz dediler. Bu acaba sürçi lisan mıydı, hayır. Daha seçim sonuçları belli olmadan Cumhurbaşkanının kim olduğunu birkaç kez kurdular.

        Bunun kasıtlı, bilinçli yapıldığı belliydi. Seçimin sonucunun ne olacağına dair bazı argümanlar ilettiler.

        Yapılması gereken siyasi nezaket, adap icabı, henüz milletin iradesi tam olarak tecelli etmemişken, oylar sayılıyor iken, milli iradeye saygı, onların tabanında gayret gösteren vatandaşlarımıza saygı çerçevesinde bu ifadeyi kullandıkları basın toplantısından sonra çıktıkları ikinci toplantıda özür dilemek gerekirdi.

        Bu maalesef Türk siyasi hayatına vahim bir yanlış olarak geçmiştir. Cumhurbaşkanımızın açık ara olduğu görülüyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'mızın açık ara olduğu net şekilde görülüyor. Buna rağmen seçim sonucu şudur diye açıklama yapmıyoruz . Bu süreci yürüten kurumlara saygılıyız.

        Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. CHP tarafından sürece saygı gösterilmediğini, uyarmamıza rağmen herhangi bir özür dilemediklerini görüyoruz. Sandıklar sayılmaya devam ediliyor. Biz 13. Cumhurbaşkanı adına konuşuyoruz d emek mili iradeye saygısızlıktır. Bunu en köklü şekilde reddediyoruz.

        Onlara göre AA'nın verilerini yanlış. Bunu bir siyasetçi çıkıp söyleyebilir. Bu herkesin takdir hakkıdır. Kurum açıklamayı yapar biz de sürekli siyasi partilerin verilerini AA'nın verilerini yok saymalarını, devlet kurumlarıyla polemiği siyaset biçimi haline getirmelerini altını çiziyoruz.

        Arkasından tutup sadece kendilerine ait verilerin esas kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek Bizdeki verilere göre seçim şudur, Cumhurbaşkanı şu kişi seçilmiştir. Peki elinizde kesin veri var mı? Yok.

        "BU SİYASETE SABOTAJ GİRİŞİMİ"

        Bu işler bütün demokratik kurumlara, çalışmalara saygısızlıktır ve siyasetin korunması ve geliştirilmesine dönük sabotaj girişimidir.

        Bunu niye ısrarla yapıyorlar? Önce bu şeyle başladı. Bir kısmı yeni, duyulmuş duyulmamış anketler yayınlamaya başladılar. Seçime girmeden zafer ilan etmeye başladılar. Şimdi de bugün iki belediye başkanı çıkıyor, anayasal kurumların içinde olan kişiler bütün bu süreçleri görmezden gelerek 13. Cumhurbaşkanı diye Kılıçdaroğlu diye ilan ediyor.

        Veriler ne gösteriyor? Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde. Rakamlar bu durumda iken çıkıp da seçim sonucu şudur demiyoruz. Çünkü sandıklar açılmamış tamamen. Sandığa oy atmış vatandaşlarımızın iradesini yok sayacak bir yaklaşım içerisine girmeyi demokratik terbiye ve adap açısından en sakıncalı iş buluruz.

        "YENİLGİYE GEREKÇE HAZIRLIYORLAR"

        Demokratik zihniyete ve adaba uygun olmayan strateji izleniyor. Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar. Kendi verilerini galip ilan ediyorlar. Gerçek veriler YSK tarafından açıklandığında ortaya çıkacak tablo karşısında mahçup olacaklar. Bu sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesinde sokaklara çıkmayın demesiyle başladı.

        Bütün vatandaşlarımız okullarda, sokaklarda. Herhangi gerginlik var mı? Yok. İşin doğası gereği birtakım tartışmalar olabiliyor. Türkiye demokratik kültüre sahip ülke. Vatandaşlarımızın zaten ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek herkesin boynunun borcudur.

        Bütün bu süre boyunca bunu yaptık, talepleri, görüşleri siyasi temsile çevireceğimizi anlattık. Bugün son sözü vatandaşımız söylüyor. Bunu saygıyla beklemek varken, saatler öncesinden sonuç ilan etmeye çalışmak, kendi partilerin bir kısmı ellerinde olduklarını söyledikleri, bir kısmıda şuradan buradan gelecek diyerek, diğer siyasi partilerin verilerini yok sayarak dayatma içerisindeki gerginlik siyasetini görüyoruz.

        Bu ülkenin en büyük zenginliği iktidarın nasıl oluşacağına vatandaşın karar vermesidir. Milli irade tam olarak tecelli etmeden birisine çıkıp da 13. Cumhurbaşkanı şudur diyerek kendilerine yetki atfetmek bir vesayet biçimidir. Biz bu gerginlik stratejiyle mücadele etmekle deneyimli bir kadroyuz. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun.

        Sandık siyasetin namusudur. Sonuç tecelli edecektir. Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı ve AK Parti çok önde olmasına rağmen milli iradeye saygımız gereği sonuç şudur demiyoruz.

        Her şey yolunda gidiyor. YSK işin başındadır. Bütün siyasi partilerin temsilcileri sandık başında nöbet tutmaktadır. Bununla gurur, onur duymalıyız."

        "GÜVEN İÇİNDE OY VERME SÜRECİ TAMAMLANDI"

        Saat 20.15'te kameralar karşısına geçen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

        "Olgunlukla, sandığın namusunu korumak üzere her türlü tedbirin alındığı süreci geçirerek sabah itibaren oy verme işlemi başladı. Güven ve huzur içerisinde oy verme işlemi gerçekleşti.

        Çok yüksek katılımla oy verme işlemi tamamlandı.

        "OY SAYIM İŞLEMİ ŞEFFAFLIKLA SÜRÜYOR"

        Demokrasimizin gücünü, demokratik mücadelenin nasıl verileceğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olduk.

        Etrafımızdaki bazı ülkelerde sandığa ulaşmada bu kadar zorluk varken Türkiye'nin sandık yoluyla iradesi bütün dünyaya gösterdi.

        REKLAM

        Milletimiz sabah erkenden itibaren sandığa gitmesi, olgunluk içerisinde birbirini selamlayarak oyunu kullanması kıvanç kaynağıdır.

        Her türlü darbeye, muhtıraya, en son 15 Temmuz'da korunmuş demokrasinin, korunmuş bir demokrasi olduğunu göstermiştir. Siyasette sandık namustur. Sayımlar devam ediyor. Bütün siyasi parti temsilcileri, görevliler, vatandaşlarımız süreci takip ediyor. Oy sayma işlemi de şeffaflık içerisinde yürüyor.

        "İŞLEYEN BİR DEMOKRASİYE SAHİBİZ"

        Birçok yorumcu kendi zaviyelerinden verileri yorumlamaya çalıştılar, bir kısmı da henüz açık sandık sayısının yeterli sayıya ulaşmadığını söyleyerek biraz daha yorumlarını ertelemeyi ifade ettiler.

        Biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın teşkilat, sandığın nasıl korunacağı, oy sayımı konusunda nasıl hassasiyet gösterileceği konusunda kurumsallaşmış bir deneyime sahibiz.

        Bütün siyasi partilerden vatandaşlarımızın süreçleri takip etmesini önemli görüyoruz. Milli iradenin tecelli etmesi ortak arzumuzdur. En büyük zenginliğimiz işleyen demokrasiye sahip olmamızdır.

        Bütün vatandaşlarımızın bu hassasiyetine teşekkür e diyoruz, çağrı yapıyoruz son ana kadar sandıkların beklenmesiyle ilgili. Bütün bu süreçte yapılması gereken şudur, sonuçları beklemek. Siyasi partiler kendi kanallarından teşkilatlarına, yöneticilerine bilgilendirme yapıyorlar.

        "TELAŞ İÇİNDE TELEVİZYONA ÇIKTILAR"

        Aynı şekilde devletin resmi kurumu olarak AA bu bilgilendirmeyi yapıyor. ANKA Ajansı da yapıyor. Daha sonuçlar kesinleşmeden; hatta sonuçların üzerinde çok kati yorumlar yapılması konusunda mutabakat ortaya çıkmamışken birdenbire karşımızdaki ittifakın sözcüsü, belediye başkanları telaş içerisinde televizyonlara çıktılar. Klasik şekilde AA'nın verileri çarpıttığını söylemeye çalıştılar.

        AA bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verilerini bir siyasi partinin beğenip, beğenmemesi önemli değil, Televizyonda yapılan yorumlara zemin teşkil eden verilen AA üzerinden akıyor. CHP sözcüsünün ve belediye başkanları 'Biz öndeyiz AA veri seçerek geri göstermeye çalışıyoruz' diyorlar. Telaşa gerek yok. Bu saatten sonra oy verme işlemi devam ediyorsa, bir kurum verilerle oynuyor dese, birileri hassasiyet gösterse bunun bir anlamlı tarafı olduğunu söyleriz.

        Bu konuda ders alması gereken varsa Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Haftalarca seçim gecesi sokağa çıkmayın diye bir yaklaşım sergiliyorlar. Seçim sonuçları ne olursa olsun saygı duyacak mısınız diye AK Parti'nin önüne getiriyorlar. Biz bunu ifade ettik, seçim sonuçlarına saygı duyma geleneği bizde var. Ama o sonuçları darbelerle, muhtıralarla engelleme geleneği sizde var.

        "AÇIKLAMALARI UTANÇ VERİCİ"

        Bugün ne kadar haklı olduğumuzu gösteren tablo ortaya çıktı. Biraz evvel iki belediye başkanı televizyona çıktılar. Türk demokrasisi adına vahim ve utanç verici açıklama yaptılar. Ekrem İmamoğlu çıktı 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu diye açıklama yaptı. Sandıklar sayılıyor, AA'ya saldırıyorlar ve seçim sonucunu ilan ediyorlar. Literatürde diktatörde bir zihniyetin karşılığı diye bir şey aranacaksa o yaklaşım bu yaklaşımdır.

        Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine suikast girişimidir. Cumhurbaşkanımız şu anda açık ara önde gidiyor. Buna rağmen çıkıp da seçim sonucu ilan etmiyoruz. Milletin tercihine saygılıyız. Hukuki mekanizmalara, sayım sürecine ve bunu açıklayacak olan YSK'nın yetkisine saygı gösteriyoruz

        Böyle bir açıklama yapıyor ondan sonra da AA ve bizleri verileri manipüle etmekle suçluyorlar. Tam tersine milli iradeyi gasp girişimidir. Çok utanç verici açıklamadır. Niye bu kadar telaşlanıyorsunuz. Birkaç saat sonra neticeler daha berrak ortaya çıkacak. Çıkıp da şimdiden Cumhurbaşkanı şu seçilmiştir demek utanç verici yaklaşım. Millet iradesine saygısızca bir yaklaşım.

        Cumhurbaşkanımızın bize sık sık tekrarladığı 'Bizi ancak millet getirir, millet götürür' demiştir. Ama herhangi bir şekilde millet iradesinin tecelli etmesi sürecinde birilerinin manipülasyon yapmasına, toplum üzerine resmi sonuçlar açıklanmış gibi bir tansiyon yaratmaya çalışmasına mücadele etmeyiz.

        Biz bu tuzakları geçmişte de gördük. Her şeyden önce millete, siyaset kurumuna, sandığa saygısızlıktır. Sandığın sonucuna karşı şimdiden lekeleme çalışmasıdır.

        Cumhurbaşkanımız partimiz şimdiye kadar açıklanan sonuçlarda net önde olduğu halde 'Sonuç şudur' diye açıklamıyoruz, çünkü sürece saygı duyuyoruz. Bunlar kendilerine bir altlık hazırlamaya çalışıyorlar.

        "AÇIKLAMAYI YSK YAPACAKTIR"

        Sandıklar sayıyor, milletin iradesi tecelli edecek. Başımızın üzerinedir. Siyasetçinin sicil amiri millettir. Hepimiz bunu saygıyla kabul edeceğiz, başımızın üstünde taşıyacağız. Kazandığımızda da saygıyla karşıladık, belediyeleri kaybettiğimizde de saygıyla karşıladık. Kaybettiklerinde karşılarına çıkaran iktidarı yargı vesayetiyle, darbelerle millet iradesini lağvetmeye çalışanlar karşımızdakilerdir.

        Milli irade tam tecelli etmeden, hukuki süreç devam ederken, sayım süreci devam ederken millet adına yapılması gereken açıklamayı, ki bunu YSK yapacaktır, bu siyasi gasptır. Milletimizin bir tansiyona girmesine, ülkemizde herhangi bir şekilde provokasyon olacakmış gibi kuşku içerisine girmeye gerek yoktur. Kendilerince mizansen oluşturmaya çalışıyorlar. Defalarca seçim yaptık. Kaybeden tek bir vatandaşımız olmadı. Biz kazandığımızda hiçbir vatandaşımız kaybetmez."

        Mayıs 2023 İzmir Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız Mayıs 2023 Ankara Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız Mayıs 2023 Milletvekili Seçimi Sonuçları için Tıklayınız
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ