Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya'dan kritik 'Kuzey Akım 2' kararı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Almanya Başbakanı Olaf Scholz "Rusya’nın son adımlarının ardından Kuzey Akım 2’ye ruhsat verilmesi artık imkansız, durumu değerlendirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

        Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararının 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

        Rusya'nın kararın ciddi bir şekilde uluslararası hukukun ihlali olduğunu söyleyen Scholz, "Uluslararası toplum Rusya'nın haksız kararına cevap vermelidir" dedi.

        Scholz "Rusya’nın son adımlarının ardından Kuzey Akım 2’ye ruhsat verilmesi artık imkansız, durumu değerlendirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        KUZEY AKIM 2 PROJESİ

        Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar Euro olarak hesaplanan Kuzey Akım 2 projesiyle yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor.

        Rus şirketi Gazprom liderliğinde tasarlanan ve inşaatı Eylül 2021'de tamamlanan Kuzey Akım 2 projesinin ruhsatlandırma çalışmaları 8 Eylül'de başlamış ve halen devam ediyordu.

        Öte yandan, inşaatı defalarca ertelenen Kuzey Akım 2 projesine hem AB hem de ABD'den itirazlar geldiği biliniyor. Ukrayna, mevcut durumda geçiş ülkesi olarak önemli bir konuma sahipken, Kuzey Akım 2 ile bu ülkenin devre dışı kalacağı belirtiliyor.

        Kuzey Akım 2, Polonya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkeleri için transit gelirlerin kaybedileceği anlamına geliyor.

        Kuzey Akım 2, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli bir projesi olarak görülüyor. Bu nedenle AB'ye Rus gazının, Ukrayna ulaşım ağından bağımsız olarak gönderilmesi Rusya için kritik önem taşıyor.

        MEDVEDEV: AVRUPALILARIN GAZ İÇİN 2000 EURO ÖDEYECEĞİ YENİ DÜNYAYA HOŞ GELDİNİZ

        Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Medvedev "Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 boru hattının ruhsatının durdurulması talimatını verdi. Peki. Avrupa'nın yakında doğalgaza 2000 Euro ödeyeceği yeni dünyaya hoşgeldiniz" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ