Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırıda gözaltı sayısı 50'ye çıktı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı hain saldırıda gözaltı sayısı yükseldi.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili gözaltı sayısının 50'ye çıktığını söyledi.

        Bakan Bozdağ, "Her türlü terörü, kim tarafında yapılırsa yapılsın, lanetliyoruz. Terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır. Türkiye terörle mücadelesine dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla devam ediyor. Saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 50 kişiye ulaştı. Hiç bir terör örgütü, Türkiye'ye yönelik her türlü oyunda, saldırı da başarılı olamayacak." açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        AA: TERÖRİSTİ YUNANİSTAN'A KAÇIRMAYI PLANLAYAN ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

        AA'da yer alan habere göre de, Beyoğlu'nda 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 50 kişi arasında, şüpheli Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a, bir firari şüpheliyi Bulgaristan'a kaçırmak isteyen 2 kardeşin bulunduğu belirtildi.

        İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının koordinesinde sürüyor.

        Şüpheli Ahlam Albashır'ın da yer aldığı 50 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, yakalananlar arasında şüphelinin kamufle olmak için bir süre çalıştığı tekstil atölyesindeki bazı işçilerin de olduğu belirtildi.

        Şüphelinin, ikametinden çok tekstil atölyesinde kaldığı tespit edilirken, yakalandığı evde ele geçirilen materyallerin incelemesi ise sürüyor.

        TERÖRİSTİ BEYOĞLU'NA GÖTÜREN ZANLI DA YAKALANDI

        Soruşturma çerçevesinde şüpheli A.J. ile Y.K'nin olay günü kadın terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli B'yi araçla Beyoğlu'na getirip meydana yakın bir yerde bıraktığı, şüpheliler Y.K. ve B'nin daha sonra Esenler'e geri döndüğü belirlendi.

        Kadın terörist Ahlam Albashır'in saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Y.K'yi arayarak kendisini almasını istediği, Y.K'nin de "Polis her yeri tutmuş, gelemem" demesi üzerine teröristin taksiyle Esenler'e gittiği tespit edildi.

        Şüpheli A.J.'nin de Ahlam Albashır'ı Esenler'den alıp Küçükçekmece'deki evine götürdüğü ve daha sonra Yunanistan'a kaçırmayı planladığı öğrenildi.

        İstanbul polisinin kısa sürede adresini belirleyerek yaptığı operasyonla Albashır'ı gözaltına alması üzerine kaçırma planını uygulamaya koyamayan A.J.'nin operasyon anında evde olmadığı belirlendi.

        A.J., FİRARİ ŞÜPHELİYİ EDİRNE'YE BIRAKTIKTAN SONRA İSTANBUL'A DÖNDÜ

        Zanlılardan A.J.'nin terörist Ahlam Albashır ile aynı evde yaşayan firari şüpheli B.'yi olayın ardından Bulgaristan'a göndermek üzere Edirne'ye götürdüğü ve ardından İstanbul'a döndüğü belirtildi.

        Soruşturma kapsamında son olarak yakalanan şüpheli A.J. ve kardeşi A.J.'nin de aralarında bulunduğu 50 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürüyor.

        BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada, "Elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız." ifadelerine yer vermişti.

        YARALILARIN SON DURUMU AÇIKLANDI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, terör saldırısında yaralananlara ilişkin, "Tedavisi tamamlanıp taburcu olan yaralıların sayısı 58´e ulaştı. Tedavisi devam eden 17 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda" dedi.

        CADDEDEKİ AĞAÇ VE BETON SAKSILAR KALDIRILDI

        Öte yanda dün akşam ağaç ve beton saksıların kaldırılması için geçici olarak yaya trafiğine kapatılan İstiklal Caddesi, yeniden yayaların kullanımına açıldı.

        REKLAM

        AA'da yer alan habere göre, İstanbul Valiliğinin güvenlik tedbirlerine yönelik kararı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, gece boyunca devam eden çalışmalar sonucunda caddedeki ağaç ve saksıları kaldırdı.

        İBB görevlileri, ağaç ve saksıları vinç yardımıyla kamyonlara yükleyerek götürdü. Çalışmalar sırasında emniyet ekipleri caddenin kullanılmasına müsaade etmedi.

        Beton saksıları kaldırma ve diğer çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle dün akşam yaya trafiğine kapatılan İstiklal Caddesi saat 06.00 itibarıyla yeniden yayaların kullanımına açıldı.

         İstiklal'deki saldırının faili böyle yakalandı
        İstiklal'deki saldırının faili böyle yakalandı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ