Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Cemevi Başkanı'na saldırıda 9 gözaltı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın evinin önünde darbedilmesine ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarıtaş'ın, Orhantepe Mahallesi'nde 5 Ağustos'ta akşam saatlerinde evinin önüne motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğraması ve yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin çok kapsamlı inceleme yürüttü.

        İTİBARI ZEDELENSİN DİYE!

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Yapılan çalışmalarda, Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D. (48) ile mağdur Selami Sarıtaş arasında kişisel husumet bulunduğu, Naki D'nin, Sarıtaş'ın itibarının zedelenmesi için yardım istediği Murat D'nin (41) durumu Muhittin F'ye (32) söylediği, bu kişinin durumu aktardığı Serkan G'nin (36) Ahmet Y. (30) ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

        4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Araştırmanın devamında, Naki D, Murat D, Muhittin F, Serkan G. ve Ahmet Y'nin yanı sıra konuyla ilişkisi olduğu belirlenen 4 şüphelinin daha kimliğini belirleyen polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Şüpheliler saldırı öncesi motosikletle güvenlik kamerasına yansıdı

        Habertürk'ten Ozan Kelleci'nin haberine göre adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İFADELER ORTAYA ÇIKTI

        AA'da yer alan habere göre de yapılan çalışmalarda, Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D. (48) ile mağdur Selami Sarıtaş arasında kişisel husumet bulunduğu, Naki D'nin, Sarıtaş'ın itibarının zedelenmesi için yardım istediği Murat D'nin (41) durumu Muhittin F'ye (32) söylediği, bu kişinin durumu aktardığı Serkan G'nin (36) Ahmet Y. (30) ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

        Araştırmanın devamında, Naki D, Murat D, Muhittin F, Serkan A. ve Ahmet Y'nin yanı sıra konuyla ilişkisi olduğu belirlenen 4 şüphelinin daha kimliğini tespit eden polis, 9 kişiyi gözaltına aldı.

        Ayrıca, 15 ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramalarda pompalı tüfek ile olayda kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirildi.

        Emniyette sorgulanan zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesine götürüldü. Adliyede savcılığa çıkarılan şüpheliler Ahmet Y, Muhittin F, Murat D. ve Naki D. tutuklama, B.S, S.A, B.E, R.O.İ ve E.Y ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik ifadesinde olaydan haberi olmadığını öne süren Ahmet Y, "Kimseden para almadım. Kimseyi darbetmedim. Olaydan sonra kaçmadım. Haberlerde görünce olayın aynı olay olduğunu anladım." dedi.

        Muhittin F. de olay günü diğer şüphelilerle birlikte oturduğunu ve Murat D'nin kendisini aradığını iddia ederek, "Birisinin kadınlara sarkıntılık yaptığını söyledi. Telefonda konuşunca diğerleri olayı anladı. Serkan birden hiddetlenerek, 'Gidip döveyim' dedi. Bunu Murat ağabeye söyledim, 'Gidip dövsün' dedi. Serkan'ı suça azmettirmedim. Kendi rızamla gidip emniyete teslim oldum." ifadelerini kullandı. Şüpheli Murat D. ise savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

        Hakimlikte savunma yapan Naki D. de kimseyi azmettirmediğini öne sürdü. Hakimliğe çıkarılan şüpheliler Ahmet Y, Muhittin F, Murat D. ve Naki D, "basit yaralama" suçundan tutuklandı.

        Hakimlik kararında, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu, bir kısım şüphelilerin firari olduğu ve delillerin tam toplanmamış olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verildiği belirtildi. Diğer şüpheliler B.S, S.A, B.E, R.O.İ ve E.Y. hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanmasına hükmedildi.

        BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı´nca Selami Sarıtaş´ın yaralanması hakkında yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada söz konusu olay bildirilince soruşturma başlatıldığı ve faillerin tespit edilip yakalanması yönünde polise talimat verildiği vurgulandı.

        Suça konu eylemde 10 şüphelinin yer aldığı ve Başsavcılığın talimatıyla 9 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin adliyeye getirildiği kaydedildi. Açıklamada ifadesi alınan 9 şüpheliden A.Y., M.D., M.F. ve N.D. tutuklama, diğer 5 şüphelinin ise adli kontrol altına alınma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği vurgulandı.

        Açıklamada "Soruşturma kapsamında henüz yakalanamayan bir şüphelinin ele geçirilmesi ve maddi gerçeği ortaya çıkarmaya elverişli tüm delillerin toplanması yönündeki çalışmalar, titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

        ARAMADA POMPALI TÜFEK VE MOTOSİKLET BULUNDU

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Ayrıca, 15 ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramalarda pompalı tüfek ile olayda kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ