Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Açılan millet bahçeleri afetlerde toplanma alanı da olacaktır. Bizler her iş de olduğu gibi kendimizle yarışıyoruz. Hedefimizi 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkardık, millet bahçesi sayımızı 500 olarak güncelledik. Toplam 189 millet bahçemizi hizmete aldık.

        "VİZYON PROJEMİZ ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ'DİR"

        Bu alandaki vizyon projemiz Atatürk Havalimanı'na yapılan millet bahçesidir. İstanbul Atatürk Havalimanı ile birlikte yapımı devam eden millet bahçelerinin tamamlanmasıyla 81 vilayetin tamamının çehresinin değişeceğini düşünüyorum.

        "KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DAHA KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ"

        Çevre Haftası'nın teması 'temiz dünya temiz deniz'dir. 2017'de yüzde 13 olan geri kazanım oranını 2022 yılında yüzde 30'un üzerine çıkardık. Bizim görevimiz ormanların sayısını artırarak geleceğe nefes olmaktır. Yarın kıyametin kopacağını bilsek dahi elimizdeki fidanı toprağa dikerek mesuliyetimizi yerine getiririz.

        "AFETLERLE KARŞILAŞMADAN TEDBİRİNİZİ ALIN"

        Öte yandan kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar önemli olduğunu yine deprem felaketiyle yakından gördük. Kentsel dönüşüm projelerinin önünün kesildiği bölgelerde üzüntümüz katlanarak arttı. Bu nedenle kentsel dönüşümde daha dirayetli adımlar atacağız. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin, gözünü para hırsı bürümüşlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz.

        Eğer binanız depreme dayanıklı değilse, sel veya heyelan tehdidi altındaysa vakit kaybetmeden dönüşümü başlatın. Afetle karşılaşmadan tedbirinizi alın."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ