Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi! Esenyurt'ta çıkan yangında bir kadın ile bir çocuk yaşamını yitirdi - Haberler

        Esenyurt'taki yangın saat 07.30 sıralarında çıktı. 4 katlı binanın giriş katından yükselen alevler yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi.

        Olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahsur kalan 7 kişiyi kurtarırken bodrum kattaki anneanne ile 8 yaşındaki torununun hayatını kaybettiği belirlendi.

        Olay yerinde polis ve itfaiyenin çalışması sürüyor.

        KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

        Esenyurt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Atatürk Mahallesi 226. Sokak No:24'te bulunan 5 katlı binanın giriş katında saat 08.00 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir sebepten yangın çıktığı belirtildi.

        Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, aynı aileden 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı kaydedilen açıklamada, yaralıların 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası çevre hastanelere sevk edildiği aktarıldı.

        Açıklamada, "Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır." denildi.

        SEL FELAKETİNDE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

        Haziran ayında İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlarda, Esenyurt'ta bulunan apartmanların giriş ve bodrum katlarını su basmış, 4 kişi yaralı olarak kurtarılmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, felaket sonrası soruşturma başlatmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ