Son dakika haberi İmamoğlu ve Yavaş: Yoğun bir itiraz metodu var, genel başkanımız önde
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu... Vatandaşların Anadolu Ajansı verilerine itibar etmemesini isteyen İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen bir AA ve yöneticileri bizim için yok hükmündedir. Sayın Kılıçdaroğlu bu akşam ülkemizin cumhurbaşkanı ilan edilecektir" dedi. ABB Başkanı Yavaş ise, "Yüzde 23.87 sandık oranı, Türkiye çapında. Bize bildirilenlerde biz öndeyiz şu anda. Türkiye'nin her yerinde, İstanbul ve Ankara'da öndeyiz" dedi. Saat 20.55'te yeniden kameralar karşısına geçen iki başkan, "Elimizdeki ıslak imzalı tutanak verilerine göre yüzde 47.42 ile öndeyiz ve önde olduğumuz İstanbul, Ankara ve İzmir'de veriler büyük ölçüde gelmedi" dedi.
ABONE OLİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu.
Saat 23.35 itibarıyla kameralar karşısına geçen İmamoğlu ve Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
İmamoğlu:
"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir aradayız. Az önce iktidar partisinin sözcüsünün ifadesiyle benim '13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu' sözüme alınganlık gösterdi. Beni eleştirdi, eleştirebilir, saygı duyuyorum. Siz seçim bitmeden 'Bütün İstanbul'u kazandık' diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz.
Bütün kurum ve kuruluşlarımıza güvenimiz var. Bir kurum bizi yanıltmadı o da Anadolu Ajansı. Yüzde 50.01'i neredeyse yarım saat tuttu. Devletin kurumu ne yazık ki bertaraf ettiniz. AA'yı bitkisel hayata soktunuz. Demokratik tariflerden uzaklaşmıyoruz.
Gördüğünüz gibi baştan beri yaptığımız açıklamalarla gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yüzde 60'larda başlatılan manipülasyon yüzde 49'lara indi. Şu anda sisteme hala giriş yapılmayan 7,5 milyon oy var. Bu bizim güçlü olduğumuz sandıklar.
Yoğunlukla itiraz edilen sistematik şekilde bu sürecin işletildiği ortada. Yüzde 60'a iki saatte veren AA fazla zaman geçse de yüzde 29 daha oy açıkladı. Devletin tüm kurumlarını sıkıntıya soktukları için artık AA bizim için yok hükmünde. Aynı taktiklerle ne yazık ki bizi ekranlara mahkum edecekler.
Göreceksiniz biz inanıyoruz ki elimizdeki veriler, istatistik bilgimiz, sonuçlara dönük süreç, tüm milletimiz sabahleyin sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde görecektir.
Biz kendi verilerimizle, ıslak imzalı verilerimizle hassasiyetle özenli bir şekilde çalışıyoruz. Sandıklarda görev yapan arkadaşlarımız bu sürece alışkınlar. Hangi siyasi partinin mensubu olursa olsunlar milletimiz namusu dediğimiz oyunu sonuna kadar koruyacaklarına inanıyoruz. Güvenlik güçlerinden YSK'ya kadar bir hassasiyet istirhamımız elbette var.
Mansur Yavaş:
"AA ile ilgili söylediğimiz sözleri şiddetli bir şekilde eleştiriyorlar. Ama haksızlar. Şu ana kadar son 7-8 seçimin ilk açıklamaların tamamı iktidarın çok açık farkla önde çıktığı ve zaman zaman veri akışlarının kesildiği yönünde. Birden bire saatlerce veri akışı gelmedi. Bunları yaşadığımız için daha tedbirliyiz. Islak imzalar üzerinden konuşuyoruz.