Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika haberi! İstanbul Valiliği'nden 'sarı alarm' uyarısı!

        İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında bazı ilçelerde ve İstanbul Boğazı çevrelerinde aralıklı gök gürültülü sağanak yağış görüldü.

        AA'da yer alan habere göre, aralarında Avcılar, Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler, Fatih ve Beykoz'un da bulunduğu bazı ilçelerde kısa süreli dolu etkili oldu.

        Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle D-100 kara yolu, TEM oto yolu ve ana caddelerde trafik yoğunluğu oluştu.

        Sağanak ve dolu yağışı nedeniyle meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda su birikintileri meydana geldi.

        Kentin bazı caddelerinde ve sokaklarında, su taşkını nedeniyle araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ve belediye ekipleri, kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

        Dolu nedeniyle ağaçların yapraklarının dökülmesi de trafik akışında sıkıntıya neden oluyor.

        İstiklal Caddesi'nde sağanak nedeniyle bazı vatandaşlar binaların saçaklarının altına sığındı.

        Yağışın etkili olduğu sürede İstanbul Boğazı sise bürünürken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sisle birlikte güzel görüntüler oluşturdu.

        Öte yandan, yoğun yağış nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Okmeydanı'nda başlayan trafiğin Haliç Köprüsü'nde durma noktasına geldiği gözlendi.

        ARAÇLARI HALI SEREREK KORUMAYA ÇALIŞTILAR

        Kısa süreli dolunun ardından esnaf ve vatandaşlar, iş yerlerinin, evlerinin önünü, araçlarının üzerini temizledi.

        Ümraniye'de etkili olan dolu araçlara zarar verirken, bazı binaların dış cephesinde de hasara neden oldu. Bazı vatandaşlar dolu esnasında evlerinden getirdikleri halı ve kilimleri araçlarının üstüne örterek korumaya çalıştı.

        Kadıköy Moda'da da etkili olan dolunun ardından vatandaşlar ara sokaklarda park halinde bulunan araçlarının üzerini temizledi. Bazı vatandaşlar, doluya karşı önlem alarak, araçlarının üzerini kartonla örttü.

        Oto galericiler de doludan hasar görmemeleri için araçları battaniye, strafor, halı ve kartonla kapattı.

        Beykoz'da ise vatandaşlar, araçlarını dolu yağışından korumak için muşamba ve kartonlarla tedbir aldı.

        Paşabahçe Mahallesi'nde bir İETT otobüsüyle otomobil kaza yaptı. Kaza sonucu otobüs ve araçta hasar oluştu.

        İBB'ye ait Beykoz'daki Spor Tesisleri'ni de su bastı. Koridorlarda biriken suları, çalışanlar tahliye etti. Kısa süreli elektrik kesintisi de yaşandı.

        ALT GEÇİTTE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

        Etkili olan yağış nedeniyle Edirnekapı-Topkapı arasındaki alt geçidi su bastı. İki otomobil ve bir servis minibüsü su içinde kaldı. Olay yerine sevk edilen ekipler, suyu tahliye edip mahsur kalanları kurtardı.

        Okmeydanı Şevketpaşa Mahallesi'ndeki yoğun yağış nedeniyle rögarların tıkanması sonucu bir alt geçidi su bastı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri, rögarları açarak biriken suyu tahliye etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da çalışmaları yerinde takip etti.

        Piyalepaşa Bulvarı'ndaki bir alt geçitte de su baskını oldu. Su içinde mahsur kalan araçlar, belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

        Her iki alt geçitte de bu baskını nedeniyle bir süre trafik akışına kapatılan yol, çalışmaların tamamlanmasıyla açıldı.

        SEMT PAZARINI SU BASTI

        Arnavutköy'de kurulan semt pazarını su bastı. Pazarcılar ve alışverişe gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        RÖGAR TAŞINCA CADDEYİ SU BASTI

        Yoğun yağış nedeniyle Beylikdüzü Ali Çebi Caddesi'ndeki rögarın taşması nedeniyle caddeyi su bastı.

        Araçlar cadde üzerinde ve Birlik Sanayi Sitesi girişinde güçlükle ilerledi.

        TRAMVAY VE TELEFERİK HATTI SEFERLERİ BİR SÜRE YAPILAMADI

        Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, TF1 Maçka-Taşkışla teleferik hattının hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldığı bildirildi.

        Kadıköy-Moda tramvay hattındaki seferler ile Eyüp-Piyer Loti teleferik hattında hava muhalefeti nedeniyle seferler bir süre yapılamadı.

        Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

        VALİLİK UYARIDA BULUNDU

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul genelinde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

        Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre bugün 12.20-16.00 saatleri arasında İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

        Yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        REKLAM

        Açıklamada, Meteoroloji'nin sarı alarm uyarısı verdiği de kaydedilerek, "Sarı alarmda hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır." denildi.

        "10-12 KM'YE KADAR BULUT KALINLIĞI ORTAYA ÇIKTI"

        Habertürk TV'ye, kentte etkili olan sağanak yağışı değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Yağışlar sırasında sadece dolu değil, yıldırım gibi hadiseler de yaşanabilir. Bu açıdan dikkatli olunmalı. Yağıştan önce rüzgar karşımıza çıkıyor. Bulut ne kadar kalınsa dolu yağışı da o kadar fazla görülebilir.

        Bugün 10-12 kilometreye kadar bir bulut kalınlığı ölçtük. Bu açıdan uyarılar daha etkili olmalı. Sabah saatlerinde sıcaklık 30 derecelerin de üzerindeydi. Bir anda soğuk bir hava ile karşılaşılınca bu şekilde sağanak yağışlar ortaya çıkıyor. Şehirleşme ve iklimdeki değişikliklerden dolayı da artık yağışlar daha fazla etkili oluyor." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ