Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Pakistan'dan İran'a misilleme saldırısı! Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedefleri" vuruldu

        İran, Irak ve Suriye'deki hedeflerine gerçekleştirdiği saldırılardan bir gün sonra 16 Ocak gecesi Pakistan'da bulunan Beluci militan grubunun iki üssüne saldırı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Bu saldırıların ardından Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu.

        Foto:AP
        Foto:AP

        Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın saldırılarına yanıt vermek amacıyla saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Bu saldırıların Pakistan'ın güvenliği için olduğunu kaydetti.

        Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.

        REKLAM

        İran tarafından saldırılara ilişkin yapılan ilk açıklamada 3 çocuk, 4 kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.

        İRAN PAKİSTAN'IN MASLAHATGÜZARINI ÇAĞIRDI

        Foto:AP
        Foto:AP

        İran, Sistan-Baluçistan eyaletine düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapması için Pakistan'ın maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

        İranlı İşçiler Haber Ajansı (ILNA), Pakistan'ın Tahran Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını duyurdu.

        Pakistanlı yetkilinin, Sistan-Baluçistan eyaletine dün gece Pakistan ordusunun düzenlediği saldırılarıyla ilgili açıklama yapması için çağırıldığı belirtildi.

        İran, Pakistan tarafından sınır bölgesinde bir köye düzenlenen füze saldırısında 3'ü kadın, 4'ü çocuk olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

        İRAN'DAN PAKİSTAN'A SALDIRI

        İran'ın, Pakistan sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybetmiş, 3 kız çocuğu da yaralanmıştı.

        PAKİSTAN TAHRAN BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKMİŞTİ

        Foto:AP
        Foto:AP

        Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç da İran'ın Pakistan'ın egemenliğini ihlal etmesinin ardından Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırdıklarını ve tüm üst düzey ziyaretlerin iptal edildiğini bildirmişti.

        *Haberin görseli ShutterStock tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ