Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Son dakika haberi! Türkiye'de ilk koronavirüs vakasına bakan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti

        Türkiye'de ilk koronavirüs vakasına bakan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

        Tıp camiasını yasa boğan ölümü haberini Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu verdi.

        Tıp dünyasında çok sevilen bir şahsiyet olan Prof. Dr. Taşçıoğlu, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan sağlık şehidi oldu.

        "HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

        Taşçıoğlu, "Canım babam Prof. Dr.Cemil Tasçıoğlu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" açıklamasında bulundu.

        Onur Taşçıoğlu, 29 Mart tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasıyla herkesi gözyaşlarına boğmuştu:

        "Kalk ayağa be baba!!! Görmüyor musun bu kadar sevenin var... Daha yetiştireceğin binlerce öğrencin, iyileştireceğin binlerce hastan var. Bizim için o güzel yüzünü tekrar göster bize. Tekrardan o renkli fularlarını tak ve çık karşımıza. Dimdik ve daha güçlü. Sakın pes etme!!!"

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Koronavirüs'e karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

        Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ömrünü milletine, onun sağlığına adayan, bu yolda mücadele verirken de hayatını kaybeden değerli bilim insanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve kahraman sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

        TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat eden İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

        Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle salgına karşı yürüttüğümüz mücadelenin fedakar kahramanları sağlık çalışanlarımıza takdir ve şükranlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun ailesini arayarak, başsağlığı diledi.

        CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Kovid-19 salgınına karşı halk sağlığı için mücadele ederken, bu hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden Prof. Dr. Taşçıoğlu'nun ailesini telefonla aradı.

        Cemil Taşçıoğlu'na Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.

        KOCA'DAN, TAŞÇIOĞLU İÇİN TAZİYE MESAJI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

        Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cemil Taşçıoğlu Hocamızı kaybettik. Sağlık camiamız, onu hastalığı sırasında tanıyan halkımız üzgün. Dostu olmaktan gurur duyduğum bir hekimdi. Ailesinin, bilim dünyamızın başı sağ olsun. Allah rahmet etsin. Türkiye, bu değerli insanı elinden alan hastalığı yenecek." ifadesini kullandı.

        İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN TAŞÇIOĞLU PAYLAŞIMI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, korona virüsten hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için başsağlığı paylaşımında bulundu.

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip korona virüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Twitter’dan baş sağlığı paylaşımında bulundu. Vali Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

        “İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamız Covıd-19 pandemisinden dolayı hayatını kaybetti. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Büyük acı, başımız sağolsun.”

        İSTANBUL TIP FAKÜLKTESİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinin Twitter hesabından korona virüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için başsağlığı paylaşımı yapıldı.

        Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip korona virüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve tedavisi süren İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Dahiliye profesörü Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, hayatını kaybetti. İstanbul Tıp Fakültesi Twitter hesabından baş sağlığı paylaşımı yapıldı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

        “Değerli hocamız sayın Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu vefat etmiştir. Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Ülkemizin, tüm sağlık camiasının ve İTF ailesinin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun.”

        BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ