Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: Amasya'da yolcu otobüsü devrildi! Can kayıpları ve yaralılar var! - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir’den Tokat'ın Erbaa ilçesine gitmekte olan Erova Turizm firmasına ait yolcu otobüsü, Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında sürücüsünün hakimiyeti kaybetmesi sonucu yoldan çıkıp devrildi.

        6 KİŞİ ÖLDÜ, 35 YARALI VAR

        DHA'da yer alan habere göre otobüsün devrilmesi sonucu olay yerinde 5, hastanede 1 olmak üzere 6 kişinin vefat ettiği öğrenildi.

        YARALILAR TEDAVİYE ALINDI

        Kazada yaralanan 35 yolcunun ise çevre hastanelere sevk edildiği bilgisi edinildi. Kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

        AMASYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Kazaya ilişkin Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "30.09.2023 günü saat: 06.45 sıralarında Merzifon İlçemiz Çayırözü Köyü mevkiinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 6 vatandaşımız vefat etmiş, 35 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın olay yerinden sağlık kuruluşlarımıza sevki sağlanmış olup tedavileri devam etmektedir. Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

        VALİ DORUK: DURUMU AĞIR OLANLAR VAR

        Olay yerinde incelemede bulunan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, "6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi, 33 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Aralarında durumu ağır olanlar var" dedi.

        "100-150 METRE YOLDAN ÇIKMIŞ"

        Amasya Valisi Yılmaz Doruk, şöyle devam etti: "Trafik kazasının oluşu şekliyle, sebebiyle alakalı hususlar tabii detaylı çalışma sonrası ortaya çıkacak. Olay yerine baktığınızda herhangi bir fren benzeri bir izi yok. 100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak."

        ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

        İHA'da yer alan habere göre öte yandan feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri de öğrenildi. Kazada; Hilal Çelebi (18), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Durmuş Uysal (45) ve Urguç Karadayı (51) hayatını kaybetti.

        "OTOBÜSÜN YAN YATTIĞINI GÖRDÜM"

        AA'da yer alan habere göre Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren yaralılardan Kadir Aslan ise kazanın saat 07.00 sıralarında olduğunu dile getirerek, "Hafiften uyuyordum, gözlerim dalmıştı. O arada otobüsün yan yattığını gördüm. Ondan sonra bizleri ambulansa taşırken kendime geldim. Başka bir şey hatırlamıyorum. Erbaa'ya düğüne ve yıllık izne gidiyorduk. Eşimi de gördüm, iyi diyorlar" ifadelerini kullandı.

        "İNSANLAR BİRBİRLERİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORDU"

        Vatani görevini yaptıktan sonra terhisinin ardından İzmir'den dönen Sadık Demirci de otobüste 19 numarada oturduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "İlerliyorduk 80-90 kilometre hızla. Bir anda bir ses duydum. Uykudaydım, gözümü açtım. 'Allah' diye bir ses duydum. O sırada çığlıklar falan, şoför tarlaya girdi, otobüs yan yattı, orada biraz süründü. Ben asılı kaldım biraz, sonra çarptım. Sonra kalktım, kalktıktan sonra kendimi başka bir yerde buldum. Olay yerinde insanlar can havliyle birbirlerini kurtarmaya çalışıyordu."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ