Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERİ: İstanbul'da metrobüste 2 kişiyi bıçaklayan suçlu için 3 yıla kadar hapis cezası istendi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Merter'de geçen yıl şubat ayında, metrobüste yolcular arasında yaşanan kavgada, iki kişiyi bıçakla yaralayan Gökay A. hakkında iddianame hazırlandı.

        KENDİSİNE KÜFÜR ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

        DHA'da yer alan habere göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Gökay A.'nın ifadesine yer verildi. Gökay A., Murat K. isimli yolcunun metrobüste bir kadınla tartıştığını, müdahale edince de kendisine küfür ettiğini ileri sürdü.

        KENDİSİNİ SAVUNMAK İSTEMİŞ

        Murat K. ile o sırada yanında olan amcası Mustafa K.'nin birlikte saldırdıklarını iddia eden Gökay A., korktuğunu ve kendisini savunmak amacıyla hareket ettiğini söyledi.

        REKLAM

        BIÇAKLAYIP ŞİKAYETÇİ OLDU

        Mustafa K.'yi bacağına 2 bıçak darbesiyle yaraladığını, pişman olduğunu belirten A., kendisine saldırdıkları gerekçesiyle amca ve yeğeninden şikayetçi olduğunu bildirdi.

        YARALANANLAR DA ŞİKAYETÇİ

        Murat K. ise, "Metrobüste bir kadın bana kendisine neden baktığımı sordu. Ben de ona bakmadığımı söyledim. Bu sırada Gökay A. amcam Mustafa'ya saldırdı. Amcamı bacağından bıçakladı, engellemeye çalışırken elimden yaralandım, şikayetçiyim" dedi. Benzer şekilde ifade veren Mustafa K. de şikayetçi olduğunu belirtti.

        3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

        İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, şüpheli ve şikayetçilerin basit tıbbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaralandığı bildirildi. Cumhuriyet savcısı, Gökay A.'nın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı 'Basit yaralama' suçunu işlediğini belirterek, toplamda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ