Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Son dakika! Habertürk Afganistan'da! Mehmet Akif Ersoy son gelişmeleri aktardı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, Taliban'ın 20 yıl sonra yönetimi ele geçirdiği Afganistan'a gitti.

        Ersoy, sıcak gelişmelerin yaşandığı başkent Kabil'deki ilk izlenimlerini şöyle anlattı: "Afganistan'a dağlık bir bölge olan Celalabad üzerinden geldik. Henüz çok yeni çok sıcak izlenimlerimiz. Aslında Afganistan'a gelmek değil Pakistan'dan çıkmak oldukça zor oldu. Pakistan'dan çıktığımız zaman bir koridorla karşılaştık. Tek bir kişi Afganistan'a girmiyordu. Ancak Pakistan'a doğru bir yoğunluk vardı. Kabil'deki havaalanında ise çekimlere Taliban'ın izin vermediğini öğrendik. Taliban'ın kontrol ettiği noktalarda ise herhangi bir denetime denk gelmedik. Yolda bazı ABD araçlarının patlatıldığını da gördük. Taliban'ın ise ABD'nin bıraktığı silahları kullandığını gözlemledik. Kabil'de bir çatışma ortamı olmadığını da söyleyebiliriz.

        Öte yandan NATO'ya bağlı hava üssünde tahliyeleri gerçekleştiren kargo uçaklarının sürekli olarak iniş ve kalkışları söz konusu. Taliban'ın kontrol ettiği noktalarda da onlara ait beyaz bayrakları gördük. Bunun yanında yol boyunca Afgan bayraklarının da dalgalandığını gözlemledik. Ayrıca iki bayrağın da kullanılmasının müzakere edildiğini öğrendik."

        REKLAM

        "TAHLİYELERİN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORLAR"

        Ersoy, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği bağlantıda da, havaalanı yakınından zaman zaman silah seslerinin yükseldiğini kaydetti. Ersoy, "Sokakta ve havaalanı yakınında çekim yapma konusunda Taliban'ın çok ciddi bir hassasiyeti var. Havaalanı yakınında kaotik bir ortam var ve bu kaotik ortamın görüntülenmesini istemiyorlar. 'Zaman zaman havaya ateş açıyoruz ve bu görüntülerin yayınlanmasını istemiyoruz' diyorlar. Bir an önce de tahliyelerin çözülmesi gerektiğini söylüyorlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ