Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika haberleri: İmamoğlu'ndan İSPARK zammı açıklaması - Haberler

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'yi (İSPER) ziyaret etti. Burada bir dizi görüşme gerçekleştiren İmamoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İSPARK ücretlerine zam yapıldığına dair soru üzerine İBB Başkanı İmamoğlu, "Zam kararı değil bu bir finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var" dedi.

        İSPARK ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini ve şirketin yakında sürprizlerle İstanbul halkına hizmet eden bir iştirak haline getireceklerini kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

        "Seçimde bangır bangır ‘Kâr edemiyor’ denen kurumun teslim aldığımızda Haziran sonu itibarıyla 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin, biz bununla uğraşıyoruz. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var. Bu nedir Allah aşkına! Tespitler yapılacak. Talimatını verdim. 60 bin büyük sayı. Bunları yenileyeceğiz. Büyük bir azalma olacak. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret alınıyor. Kredi kartı ve İstanbulkart uygulamalı tahsilat sistemini ekim itibarıyla başlatacağız.

        REKLAM

        FAZLA TAHSİLAT VARSA İADE EDİLECEK

        Kredi kartlı sisteme geçeceğiz ama geçiş döneminde örneğin 10 lira ödeniyorsa 9 lira ödenecek, teşvik edeceğiz. Verimsiz kullanılan otoparklar var bunlarla ilgili düzenleme yapacağız. Benim İSPARK’ım niye zarar edecek? Bir zam çalışması olacaktır ama şu an yoktur. Bir sistem hatası ile ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Vatandaşların fazla tahsilatı varsa iade edilecektir. Görecekler, İSPARK yıl sonunda olumlu anlamda farklı sürprizlerle İstanbul halkına servis edeceğimiz değerli bir iştirake dönüşecektir."

        İBB'DE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER

        İmamoğlu, sendikal yaşama, iş gücünün korunmasına çok önem verdiğini ifade ederek, işten çıkarmalarla ilgili, şu değerlendirmede bulundu: "Arkadaşlarım bir çalışma yapıyor. Ben 18 Nisan'da görev almış birisiyim. Bana brifing yapıldı. Aradan 2 ay geçti bir brifing daha oldu. Nedir bu eleman farkı 2 aydan bahsediyoruz. Duyduk mu biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 bin eleman alıyor? Hangi vicdana sığar. Görevi aldığım hafta 1 milyar 600 milyon lira para normal uygulamaların gününden 15 gün önce hesaba yatıyor. Görevi aldığımda kasasında Büyükşehir Belediyesinin 5 milyon lira para vardı, maaş ödeyecek parası yoktu."

        'BU YORUMLARA ÜZÜLÜYORUM'

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Diyarbakır'da kimle, neyi konuşuyor?" sözlerinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, "Bu yorumlara üzülüyorum, çünkü ben İstanbul'u yönetirken kişilerle kurumlarla görüşüyorum. Görüştüğüm insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, özgür ve özgün bireyler. Aslında buna benzer bir durum Diyarbakır da." dedi.

        REKLAM

        'YAPILAN İŞ YANLIŞTIR'

        İmamoğlu, Diyarbakır görüşmelerinin tamamen kameralar önünde gerçekleştiğini belirtti. Diyarbakır'da kullandığı "Aynı yerdeyiz, aynı noktadayız" ifadelerinin sorulması üzerine İmamoğlu, "Ben de yasayla başvurusunu yapmış, hak kazanmış, 'Hiçbir engeliniz yok' denmiş, aday olmuş birisiyim. Seçimi kazandım. YSK'nın hukuksuz bir uygulamasıyla mazbatamız elimizden alındı. Ardından bir seçim daha yapıldı, yine kazandık, yine mazbatamızı aldık. 'Aynı yerdeyiz' bu. O vatandaşlarımız da başvurularını yaptılar. 'Hiçbir engel yoktur' diyen YSK. Bir suçu varsa niye sokakta? Türkiye Cumhuriyetindeyiz. Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Demokrasiyi birlikte güçlendireceğiz. Yapılan iş yanlıştır" diye konuştu.

        ATATÜRK PORTRESİ

        İmamoğlu, Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesini ise şu şekilde değerlendirdi: "Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesini isterim. Bu ülkenin kurucusu var, kurucu değerleri var. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık bir gün önce. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren birisiyim. Orada da makam odamda bulunan tablonun bir benzerini, vatandaşı hisseden, vatandaşla bütün kibirden arınmış o duyguyu hisseden o güzel fotoğrafı paylaşmak istedim."

        'TEK TEK AÇIKLAYACAĞIZ'

        İmamoğlu, bütün israflardan kurtulacaklarını ifade ederek, çalışmaların devam ettiğini, zaman zaman bu çalışmaların sonucunu açıklayacaklarını söyledi. İstanbul'un en zengin kurumu Büyükşehir Belediyesinin bir binaya 2 milyon 200 bin liraya yakın kira ödediğinin tespit edildiğini dile getiren İmamoğlu, şöyle konuştu: "O kadar çok konu ve mevzu var ki ben bunlarla mesulüm ve meşgulüm. Verimli yatırım nedir, verimsiz yatırım nedir, hepsini iyi biliyoruz. İyi ekonomistlerle çalışıyoruz. Ben bu milletin parasını millete en verimli şekilde kullandırmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Ne yazık ki çok israf var, ne yazık ki çok ihmal var. Tek tek açıklayacağız. Keşke denetimli bir mekanizma olsaydı ben bunlarla uğraşmasaydım. Bazı kurumların sadece gelişmesine dönük cümleler kursaydım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ