Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... İsrail askeri vuruyor! Gazze ölüyor! - Haberler

        Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Refah kentindeki gösterilerde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Sahir Ivadullah Osman'ın (20) şehit olduğu belirtildi.

        CENAZEYE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

        Barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin kurşunuyla şehit olan Osman'ın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Osman'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından kent mezarlığında toprağa verildi.

        9 SAĞLIK PERSONELİ YARALANDI

        AA'da yer alan habere göre Gazze'deki El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, gösterilerde Han Yunus, Refah ve Gazze'nin kuzeyinde 9 sağlık personelinin yaralandığını duyurdu.

        63 KİŞİ SİLAHLA VURULDU

        Sağlık Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, Gazze'deki gösterilerde 32'si gerçek mermiyle 63 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

        BEŞ NOKTADA GÖSTERİ DÜZENLENDİ

        Gazze sınırında her hafta cuma günü sınıra yakın 5 noktada düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine, bu hafta "el-Aksa ve esirleri" adı verilmişti.

        BİR BUÇUK YILDIR GÖSTERİLER SÜRÜYOR

        Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin doğusundaki İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ