Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın! Balıklı Rum Hastanesi yangını söndürüldü mü ve son durum nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı.

        Edinilen bilgiye göre Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hastanedekiler tahliye edilirken, bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

        YANGIN ÇATIDA BAŞLADI

        Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Hastalar kucaklarda ve tekerlekli sandalyelerde tahliye edildi.

        REKLAM

        BÖYLE TAHLİYE EDİLDİLER

        Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı. Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı.

        Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi.

        KONTROL ALTINA ALINDI

        Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşanırken, alev alev yanan hastane drone ile havadan görüntülendi. Alevler, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞHEKİM LEANA İLE GÖRÜŞTÜ

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Balıklı Rum Hastanesi´nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti.

        Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi.

        Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 104 hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Yangın bizleri fevkalade üzdü. Hepimize büyük geçmiş olsun. Can kaybımız, yaralanan vatandaşımız söz konusu değil. İtfaiyeden aldığımız bilgi, sebebini bilmiyoruz. Yapılan incelemeler sonucu yangının sebebi ortaya çıkacak. Tahliye çalışmalarımızı tamamladık. 62 yaşlı, 42 yatan hasta tahliye edildi. 104 hasta nakledildi. Burası bize emanet. Tarihi, kadim şifa merkezi. Bu tescilli yapı en kısa zamanda eski haline getirmek için el birliğiyle yaraları sarmak boynumuzun borcu" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ