Son dakika haberler: Meteoroloji'den flaş uyarı! 5 bölgede kar var!
Son dakika Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar yurdun batı kesiminde 2-4 derece artıyor. İşte illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu
ABONE OLSon dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
.pngHava sıcaklığı Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
.pngRüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
.pngYapılan son tahminlere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:
ANKARA: 2, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı.
İSTANBUL: 8, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu.
İZMİR: 12, Az bulutlu.
KOCAELİ: 8, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu.
EDİRNE: 8, Parçalı bulutlu.
MUĞLA: 10, Az bulutlu.
ADANA: 16, Parçalı ve az bulutlu.
ANTALYA: 17, Az bulutlu.
MERSİN: 15, Parçalı ve az bulutlu.
ESKİŞEHİR: 1, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı.
KAYSERİ: 1, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı.
KONYA: 3, Parçalı bulutlu.
BOLU: 1, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı, yağışlar kuzey kesimlerde kuvvetli.
KASTAMONU: 1, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yoğun kar, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.