Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda son durum

        İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat: 09.43'te, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarja kentinden kalkan Pegasus Havayolları'na ait bir yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı. Uçak pistin kenarındaki çamura saplandı.

        ÖNCE 22.00'A SONRA 06:00'A ERTELENDİ

        DHA'nın haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağı nedeniyle uçuşlara ara verilmiş, seferler önce saat 20.00'a kadar, sonra22.00'ye kadar ertelenmişti.

        Yeni yapılan açıklamada ise seferlerin sabah saat 06.00'da başlayacağı öğrenildi.

        UÇAĞIN İNİŞ ANI KAMERADA

        Uçağın pistten çıkma anına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde uçak piste sorunsuz şekilde iniyorancak pistte ilerleyen uçak bir süre sonrapist dışına çıkıyor. İşte o anlar...

        SABİHA GÖKÇEN'DE YOLCULAR UÇUŞLARIN AÇILMASINI BEKLİYOR

        Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda pist dışındaki toprak zemine saplanan yolcu uçağının ardından, havalimanı uçuşlara kapanmıştı. Seferlerin iptal olmasıyla birlikte yolcular havalimanında yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık 8 saattir havalimanında olan yolcular, pistin uçuşlara açılmasını bekliyor.

        "MİLLET PERİŞAN HALDE"

        Yolculardan Remzi Çakır, “ Ben Amsterdam’a gidecektim, gidemiyorum. Valizini al çek git. Millet perişan bir vaziyette." dedi. Kübra Koç ise, "Biz saat 7’den beri buradayız. İlk önce bize 'gecikme var' dediler saat 12’de falan. Yaklaşık 3 saat geçtikten sonra uçuşların iptal olduğunu söylediler. Bagajları almak için de 2-3 saat bekledik. Çünkü karışmıştı. Kimsenin kimseden haberi yok.” şeklinde konuştu.

        THY İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN 20 EK SEFER PLANLADI

        Sabiha Gökçen Havalimanı'nda inişi sonrası pisten çıkan uçak nedeniyle uçuşlar halen yapılamazken, Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada, yolcuların mağdur olmaması için 20 ek sefer planlandığı belirtildi.

        Konuyla ilgili olarak resmi twitter adresinden açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydan kapalılığı devam etmektedir. Misafirlerimizin mağduriyetini gidermek amacıyla İstanbul Havalimanı'ndan 20 ek sefer planladık. Meydan operasyonlara yeniden açıldığında tam kapasite hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

        THY BASIN MÜŞAVİRİNDEN AÇIKLAMA

        Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşüviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel havayolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonları havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.

        Yaşanan durum nedeniyle 7 Ocak tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı seferlerimizde iptaller yaşanmaktadır. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz yada çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler" dedi. Pistin saat; 15.00'e kadar iniş ve kalkışa kapalı olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        İSTANBUL VALİLİĞİ: "164 YOLCUNUN DURUMU İYİ"

        İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Birleşik Arap Emirlikleri Şarja - İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur.

        İŞTE O KONUŞMA... PİLOTTAN KULEYE:TOPRAĞA ÇIKTIK!

        PEGASUS: "GEREKLİ İNCELEME YAPILACAK"

        Pegasus Havayolları'ndan da pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma ulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir" denildi.

        TRABZON'DA DA PİSTTEN ÇIKMIŞTI

        Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC 8622 sefer sayılı 'Zeynep' isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, geçen yıl 14 Ocak'ta, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkmış, pistin kuzey yönünde deniz tarafına yönelmişti.

        DENİZE 25 METRE KALA DURMUŞTU

        İniş takımları balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, denize 25 metre kala durabilmişti. 162 yolcu ve 6 mürettebat uçaktan tahliye edilmişti. Uçak, 4 gün sonra yapılan çalışma ile çıkarılıp, havalimanında güvenli bir bölgeye çekilmişti.

        FIRTINANIN HIZI: 110 KM'Yİ BULUYOR

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda Marmara ve Ege bölgelerinde bugün "tam fırtına"nın olacağı ve saatteki hızının 110 km'yi bulacağı belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ