Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Son dakika haber! Bakan Koca’dan son dakika corona virüs açıklaması! Türkiye'de ölü sayısı 37'ye yükseldi

        Sağlık Bakanı FahrettinKoca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

        Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var, salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." ifadesini kullandı.

        Son 24 saatlik sürecin ardından Türkiye'de bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi, vaka sayısı ise 1529 oldu.

        .png
        .png

        KOCA'DAN GENÇLERE ÇAĞRI

        Salgının yayılmasını önlemek için ilişkin gençlere de bir çağrıda bulunan Bakan Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada "ŞİMDİKİ GENÇLER… Söze böyle başlayanların eline bugünlerde koz veriyorsunuz :) Koronavirüs konusunda fazlasıyla dikkatli olmanızı bekliyorum. Hayat demek, hareket demek. Eyvallah. Fakat bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz. Özgürlük evimizde. HAYAT EVE SIĞAR." ifadelerini kullandı.

        İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA

        Yeni tip koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, salgına karşı alınan önlemlere ilişkin bir görsel paylaştı.

        REKLAM

        Altun, paylaşımında, "Türkiye'de ilk vaka tespit edildiği dakikadan itibaren Koronavirüs'e karşı amansız bir mücadele yürütüyoruz. Milletimizin de desteği ile ilk andan bugüne kadar aldığımız önemli kararları bu görselde takip edebilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

        TEST SAYISI ARTIYOR

        Bugün yaptığı açıklamada koronavirüs test sayısının önümüzdeki günlerde 4-6 bine çıkacağını duyurdu. Koca, "Biz baştan kimlere test yapılabilirizkonuştuk. Kimlere test yapılabilirlik, öncelikle Çin geçmişi, teması olan kişilere yapıldı. İran geçmişi ve teması olan diye değiştirildi. Devamında İtalya'da görülünce Avrupa ve İtalya öyküsü diye değiştirildi. Daha sonra yurtdışı temaslı dendi. Şimdisemptomu olan herkese. Kimlere nasıl test yapılması gerektiğiyle ilgili bu algoritmayla hareket ettik. Şu dönemde test sayısı fazla oluyor olacak. Baştan düşük olan şimdi 3 binlere çıktığımız, önümüzdeki günlerde 4-6 bine çıkacağımız, tarama kitiyle bunun sayısının daha üst noktalara çıkabileceğini düşünüyoruz." dedi.

        REKLAM

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısında bulunurken, "Tüm ülkelere basit bir mesajımız var: Test, test, test. Her şüpheli Kovid-19 vakası için test" ifadesini kullanmıştı.

        REKLAM

        60 YAŞ ÜZERİNDEKİVAKALARRİSK GRUBUNDA

        Koronavirüsün özellikle 60 yaş ve üzeri yaş grubunda risk oluşturduğu uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yaptığı açıklamada "60 yaşından sonra risk başlıyor. 80 yaşın üzerinde de risk artıyor. Sıkı izolasyona dikkat etmek gerekiyor. Önemli olan virüsle karşılaşmamak. İzolasyonun temeli budur. Virüsle karşılaşmadıktan sonra sıkıntı yok. Kalabalıklara karışıp çok gerekli olmadıkça hastanelere gitmeye devam edilirse risk artar. Özellikle yaşlı nüfus, evinde izole olur, mümkün olduğunca dışarı çıkmaz, teması azaltırsa o zaman kendilerini de korumuş olurlar" uyarılarında bulunmuştu.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        YAŞ VE ÖLÜM ORANLARI

        Koronavirüssebebiyle hayatını kaybedenlerin yaş ve ölüm oranları:

        YAŞ ÖLÜM ORANI (onaylanmış vakalar) ÖLÜM ORANI (Tüm vakalar)
        80 ve üstü % 21.9 % 14.8
        70-79 yaş arası % 8.0
        60-69 yaş arası % 3.6
        50-59 yaş arası % 1.3
        40-49 yaş arası % 0.4
        30-39 yaş arası % 0.2
        20-29 yaş arası % 0.2
        10-19 yaş arası % 0.2
        0-9 yaş arası ölüm yok
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ