Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Son dakika | Sigaraya ÖTV zammı geldi! 28 Mayıs 2022 güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Yeni ve zamlı sigara fiyatları güncel listesi Kent, Malboro, Parliament, Camel, Winston - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatları dün gece yaşanan ÖTV zammı sonrasında artış yaşadı. Özel Tüketim Vergisi ÖTV'nin sigara fiyatları üzerinde artış oranı %10 oldu. Tüketiciler ise güncel sigara fiyatlarını araştırıyor. 2022 yılı içerisinde totalde 8 TL'lik artış yaşayan sigara fiyatları bir kez daha zamlandı. Peki, "Sigara fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?" İşte, 28 Mayıs 2022 güncel sigara fiyatları...

        2

        SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

        Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlitke 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi.

        3

        EN SON 5 MAYIS’TA ZAMLANMIŞTI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam gelmişti. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde dün gece zamlandı.

        4

        TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ YAPILMAYACAK!

        Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi olmayacak.

        5

        GÜNCEL SİGARA FİYATLARI LİSTESİ 28 MAYIS 2022

        Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi gördü.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ