Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam SON DAKİKA HABERİ! Turkcell'de 3 yönetim kurulu üyesi ayrıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ile birlikte yönetim kurulu üyelerinden Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler'in görevlerinden ayrıldığı belirtildi.

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteninde yer alanaçıklamada Akça, Koç ve Güler'in yerlerine Nail Olpak, Tahsin Yazar ile Afif Demirkıran'ın bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandığı belirtildi.

        REKLAM

        Açıklamada, yönetim kurulu üyeliğine atanan kişilerin, yerlerine Şirket genel kurulunca mevzuata uygun bağımsız üyeler seçilinceye veya yerlerine Kurulca başka bağımsız üyeler atanıncaya kadar görev yapmalarına karar verildiği belirtildi.

        REKLAM

        AHMET AKÇA KİMDİR?

        Ahmet Akça, Mart 2013'de SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu'na bağımsız üye olarak atandı. Ağustos 2013 tarihinden bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte idi. 1981-1988 yılları arasında Cam ve Gıda sektörlerinin iki önemli kuruluşunda Dış Ticaret Müdürlüğü yapmıştır. 1988 yılında uluslararası bir dış ticaret şirketinde üstlendiği Genel Müdürlük görevini 1992 yılına kadar sürdürmüştür. Daha sonra kendi işini kuran ve halen bu işi yürütmekte olan Ahmet Akça, Akça Lojistik Hizmetleri ve Tic. A.Ş.'nin ve Tedarik Lojistik Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Mayıs 2018'den itibaren BİM A.Ş.'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinde eğitimine bir süre devam eden Akça, Bursa İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur.

        ATİLLA KOÇ KİMDİR?

        Atilla Koç Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. İçişleri Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği, Konya Emniyet Müdürlüğü görevlerinden sonra, sırasıyla Ulubey, Nusaybin ve Bayındır’da Kaymakam olarak çalışan Koç, Siirt ve Giresun’da Vali olarak görev yapmıştır. Başbakanlık Müsteşarlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği ve Merkez Valiliği görevlerinde bulunan Atilla Koç, daha sonra TBMM 22. ve 23. Dönem AKP Aydın Milletvekilliği, 59. Hükümet’te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini yürütmüştür. Atilla Koç, 2013 yılından beri Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi idi.

        MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR?

        Mehmet Hilmi Güler Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamlamıştır. Türk Uçak Sanayinde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK’ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Baş Müşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yapmıştır. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütmüştür. 2019 yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Güler, Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Mehmet Hilmi Güler, 2013 yılından beri Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi idi.

        NAİL OLPAK KİMDİR?

        1961 yılında Burdur İbecik’te doğan Nail Olpak, Aydın Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamladı. İş hayatına Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcılığından sonra, Cankurtaran Holding şirketlerinden Esem Elektrik A.Ş.’de Proje Müdürü olarak başlayıp, Holdingin muhtelif kademelerinde üst düzey yöneticilik yaptı, son olarak Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Nail Olpak daha sonra, NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş, PAK YATIRIM A.Ş. ve OMN A.Ş’yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını, üçüncü şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir. Olpak, 2 Eylül 2017 tarihinden itibaren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

        AFİF DEMİRKIRAN KİMDİR?

        Afif Demirkıran, 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı. Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır.

        TAHSİN YAZAR KİMDİR?

        1975 yılı İspir/Erzurum doğumlu,1996 yılı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kariyerine serbest avukatlık ile başladıktan sonra Devres Hukuk Bürosu ve Zorlu Holding A.Ş.'de devam etmiştir. 2010 yılında Çalık Holding A.Ş bünyesine katılan Yazar, Çalık Enerji İşleri Hukuk Direktörlüğü'nün yanı sıra, Çalık YEDAŞ ve ARAS EPAŞ'ın Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. 12.01.2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na Bakan Müşaviri olarak atanmıştır. 01.08.2018 tarihinden itibaren de Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Müşaviri olarak atanmıştır. 22.03.2016 tarihinde yapılan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. ( EPİAŞ) Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Tahsin Yazar evli ve iki çocuk babasıdır.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ