Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarları, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası zaferini yorumladı - Beşiktaş Haberleri
        1

        BİLAL MEŞE

        Helal olsun Sergen Yalçın ve ekibine, sezonu iki kupayla kapattı, inanın başka kupa da olsa, onu da müzesine taşırdı. Elbette bir de Beşiktaş Kadın Futbol Takımı var, onlar da şampiyon oldular, Devler Ligi biletini aldılar. Yani, üç kupalı Kartal’dan söz ediyoruz, işte başarı budur, herkes saygı duyacak, şapka çıkaracak.

        2

        Sergen Yalçın bu sezonki başarılarıyla bir ilke imza attı, kariyerine iki kupa ekledi, tarihe geçti. Beşiktaş ile oynuyorsanız, savunmanızı sağlam tutacaksınız, açıldığınız anda bileti keser! Beşiktaş’ın, bu galibiyeti Sivasspor’un da işine yaradı, Konfederasyon Kupası biletini aldı.

        3

        ALİ GÜLTİKEN

        "Tadından yenmez" cümlesi Beşiktaş'ın yaptıkları karşısında cuk oturuyor. Muhteşem bir sezon finali oldu. Sezonu 2 kupayla kapatmak, her futbolcunun hayalidir. Beşiktaş, hayallerin ötesinde büyük bir rüyayı gerçekleştirdi. Çok sıkıntılı girilen bir sezonda her türlü zorluğun üstesinden gelerek her cepheye imzasını koydu. Ligde de var, kupada da... Bunları yaparken en iyi istatistiklere de sahip. Hiçbir şey tesadüf değil. Hepsi santim santim, ilmek ilmek işlendi ve muhteşem bir eser ortaya kondu. Oyuncular, kariyer sezonlarını yaşadılar. Sergen Yalçın, kendi adına da Beşiktaş adına da muazzam bir kariyer dönüşümüne imza attı.

        4

        Herkes mutlu... Taraftar ve camia terinin son damlasına kadar hak edilen bu başarıyı hem haykırıyor hem de avuçları patlayana kadar alkışlıyor. Her yönden zor bir sezonun sonucunu bu şekilde almak hayattaki en güzel hediyelerden bir tanesi. Oyuncuların isimlerini tek tek yazarak, yazılmayanlara da haksızlık etmek istemiyorum... Çünkü Beşiktaş formasını bu sezonda giyip birkaç dakika şans alan oyuncular bile bu başarıya büyük katkı sağladılar.

        5

        Tüm futbolcular belki bu coşku ve başarıyı anlık yaşayacaklar ancak üzerinden zaman geçtikten sonra ne kadar önemli bir hikâyenin içinde yer aldıklarını idrak edecekler. Bir tebrik de Ahmet Başkan'a... Çok zor bir dönemi, büyük sıkıntılar çekerek ve birçok eleştiriye göğüs gererek atlattı. Ama bu iki kupa herhalde hayatı boyunca aldığı en güzel hediye oldu. Başkanı ve ekibini de kutluyorum.

        6

        OKTAY DERELİOĞLU

        Üç gün önce lig şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, dünkü finali de kazanarak bu sezonu muhteşem bir şekilde sonlandırdı. Taraftarlar adına tarihe geçecek bir sezon yaşandı. Beşiktaş'ın lig şampiyonluğunu kazandığı Göztepe maçından sonra bu kadar kısa sürede kupa finaline bu kadar yüksek motivasyonla çıkması çok önemliydi. Maçın başında Josef'in attığı golle Kartal kupanın bir ucundan tuttu. Rakibinin gardını bu erken golle düşürmeyi başardı.

        7

        Beşiktaş adına sezonun en iyilerinden biri olan Rosier de ikinci golle Kartal'ı iyice rahatlattı. Skor avantajını eline aldıktan sonra oyunu istediği gibi yönlendiren Beşiktaş, kupayı da zorlanmadan müzesine götürdü. Lig kupasının ardından Türkiye Kupası pastanın çileği oldu. Kısıtlı imkanlarla iki kupayı kazanan Siyah-Beyazlılar, rakiplerine de büyük bir ders verdi. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor.

        8

        ATTİLA GÖKÇE

        Anlaşıldı… Sergen Yalçın Süper Lig şampiyonluğu ile yetinmiyor. Beşiktaş’ta şampiyonluk kazanan hocaların yanında kendine özel bir yer seçiyor: Dubleciler locası. Kimse yanlış anlamasın. Futboldaki dubleden söz ediyorum: Hem Lig, hem de Türkiye Kupası’nı aynı sezonda aynı takımla kazanma anlamında. Sergen Yalçın böylece Gordon Milne (1989-90) ve Mustafa Denizli’nin (2008-09) yanında keyifle oturuyor.

        9

        Elbette yorularak, terleyerek, canı yanarak, içi acıyarak, gururla, onurla yaşanan bir keyif bu. Hak edilerek yaşanan bir keyif... Kupa haklı bir sonuçla sahibini buldu… Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluk kilidini açtıktan iki gün sonra gevşemediler. Uyumadılar, uyutmadılar ve “duble” alkışı hak ettiler!

        10

        UĞUR MELEKE

        Dünkü maçın hikayesi içinden Atiba’ya özel bir parantez açmak lazım. Dünkü farklı rolünü öyle iştahla oynadı ki saygı duymamak elde değil. Ben de son dönemde gündeme gelen heykel fikrini destekliyorum artık. Hatta Atiba ile futbolculuk ve sonrasında antrenörlük için uzun bir kontrat da imzalanabilir bence.

        11

        Kanadalı sporcunun saha içini gözlemleme becerisini, liderlik vasıflarını görünce antrenörlükte de başarılı olacağını hissetmek zor değil. Ben Atiba’nın yanında oynayan Necip olsam, gözümü kırpmadan onu izlerdim. Atiba’nın yerine giren Mensah olsam, onun kadar koşmaya çalışırdım ona saygımdan. Bence Atiba’yı eşofmanlarla antrenmanda görmek de çok etkileyici olacaktır sporcular için.

        12

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş'ın yoğun maç trafiği ve şampiyonluk stresinin fiziksel ve mental olarak kupa finaline yansıması olacaktı. Ancak henüz ilk dakikalarda Atiba, N'Koudou işbirliği ile golü bulması maçın hikayesini de değiştirdi. Maçın geneline baktığımızda da siyah-beyazlıların, geçtiğimiz maçlara göre çok pozisyon üretememesi hem sezonun yorgunluğundan hem de 3 gün önceki şampiyonluk maçından kaynaklandı. Daha dengeli bir oyunu tercih ettiler. Beşiktaş bu kadar yorgunluğa rağmen ligdeki gibi kupa şampiyonluğunu da hak etti.

        13

        Daha 3 gün önce eli sıcakken şampiyon olduğu İzmir'de bu sefer de Türkiye Kupası'nı kaldırmasını bildi.Bu sezonun yıldızı Beşiktaş adına çok oyuncu sayabiliriz ama yarıştığı iki kulvarı da başarıyla sonuçlandırmasının en güçlü mimarı tartışmasız Sergen Yalçın'dır. Türk futbolu önemli bir teknik adam kazandığı gibi önümüzdeki yıllara da damga vuracak, oynattığı oyunla renkli kişiliğiyle Türk futbolunun gelişiminde daha büyük katkıları da olacaktır. Oyuna farklı bakan, doğru dokunuşlar yapan, hiç pes etmeyen tavrıyla, duruşuyla, en kriz anlarında bile camiasına rol model teşkil eden liderliğiyle Sergen hoca bu sezon övgüleri fazlasıyla hak etti.

        14

        LEVENT TÜZEMEN

        Hagi, Alex ve Sergen Yalçın'dan sonra Cezayirli yıldız Ghezzal son yıllarda gördüğüm en etkili sol ayaklı oyuncu... "Kadife" gibi bir sol ayağı var. İster bir metreden araya bırakıyor, ister 40 metreden topu "Adrese teslim" yolluyor. Ghezzal sadece pas atmıyor, ya etkili frikikleriyle ya da öldürücü ayak içi vuruşuylarıyla gole imza koyuyor. En önemli sırrı; sürekli rakibe kendini unutturuyor ve bir anda sahne alıp öldürücü darbeyi vuruyor. İnsan onu izlerken keyif alıyor. Ancaaak; Ghezzal'ın kiralık olması Avrupa'da birçok kulübün iştahını kabartır. Beşiktaş'ın şampiyon olmasında ciddi katkı sağlayan Cezayirli'ye, Türkiye'den bile talipler olabilir.

        15

        Lig şampiyonluğunun ardından Türkiye Kupası'nı kazanmak "Eğlence yorgunu hatta uykulu" Beşiktaş için çok kolay oldu. 21 yıl sonra finale çıkan Antalya'nın daha coşkulu, mücadeleci ve dirençli bir oyun ortaya koyacağını düşündüm ama yedikleri erken golle çabuk çözüldüler. Sadece Gökdeniz sonuca isyan edip müthiş bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş takım oyunundan uzaktı ama N'Koudou, Ghezzal, Rosier, Josef yorgun arkadaşlarını resmen sırtladı. Sergen Yalçın'ın öğrencileri kendilerini sıkmadan, tempoyu istedikleri gibi ayarlayarak, antrenman havasında oynadı ve kupayı kazandı.