Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Spor yazarlarından Norveç Türkiye maçı yorumu - Son dakika Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        GÜNTEKİN ONAY

        Dünya üçüncüsü jenerasyon ile birlikte tarihin en kaliteli oyuncu grubu. Hakan-Yusuf ve Burak ile son derece akılcı hücumlar yaptı. Ozan Tufan sürpriz golcü olarak tehlike bölgelerine çok iyi sızdı. Özellikle de attığı ikinci gol olağanüstü idi. Bursaspor’da oynarken gelişiminde büyük pay sahibi olan Şenol Güneş ile Ozan farklı parıldıyor. Her hattıyla kaliteli ve savaşçı bir kadroya sahibiz.

        2

        Okay Yokuşlu başka bir seviyeye ulaştı. Hakan ve Yusuf son derece klaslar. Çağlar bir şaheser. Kaan Ayhan son derece güvenilir ve istikrarlı bir oyuncu. Bu takım çok büyük hikayeler yazabilecek potansiyele sahip. Üstelik Cengiz, Merih ve Zeki gibi özel oyuncularımız da bu kadroya katılacak. İki güçlü rakibimizi yendik, grup liderliği yolunda büyük avantaj yakaladık. Ne diyelim? Tebrikler Şenol Güneş... Tebrikler çocuklar.

        3

        ATTİLA GÖKÇE

        Haydi artık, yiğidin hakkı yiğide… Beğenmeyip burun kıvıranlara, ısrarla korkaklık edebiyatı yapanlara selam olsun!. Milli Takım’a da helal olsun. Her anıyla, her yanıyla saygı duyulacak bir oyun ve sonuç. Şimdi dış seslere susmak ve alkışlamak düşüyor. Yine de kendileri bilir ama, ben ayağa kalkarak alkışlıyorum. Şimdi iki adım geri çekilip daha geniş açıdan bakalım çocuklara…

        4

        Bu ülkeden yetişmiş, endüstriyel liglere transfer olmuş yıldızlarımız var… Almanya’da yetişenlerle birlikte bir bütün oluşturmuşlar… Süper Ligimizden delikanlılarla takım tamamlanıyor… Okay’dan Caner’e, Uğurcan’dan Ozan’a, Enes’ten Taylan’a kadar hepsi de bizim evlatlar. Skor tabelasına filan bakmadan yazıyorum: Bu çocuklar ne yaptıklarını biliyorlar. Neyi nasıl yapacaklarını da... Onları motive etmeye gerek yok. Özgüvenleri, bilgi ve becerileri var. Tarihimizin en iyi Milli Takımı bunlar. Korkmuyorlar, korkutuyorlar… Şaşırmayın. Büyük hedeflere koşuyorlar!

        5

        UĞUR MELEKE

        Hollanda karşısında erken öne geçmiştik. İlk yarıda 2-0 yapmıştık. İkinci devrenin başlarında da üçü bulup fişi çekmiştik. Dün de benzer bir senaryo vardı Malaga’da. Yine top onlarda, oyun bizdeydi. Gerçekçiydik. Sakindik. Sinirlenip 10 kişi kalan taraf onlar oldu mesela.

        6

        Karşımızda çok uzun bir takım vardı, ilk 11’lerinde 1,90’ın üzerinde 4 oyuncu görünce hava topları için endişe etmiştim doğrusu (Gregersen, Ajer, Sörloth ve Haaland)... Ancak bizim çocukların da, sadece stoperlerimizin değil, Okay’ın, Burak’ın, Kenan’ın hava hakimiyetlerini görünce afalladım bir kez daha. Artık Türk futbolunda bir devir sona ermiş. 90’larda olduğu gibi kısa değil takımlarımız. Havada da iyiyiz.

        7

        REHA KAPSAL

        Başarılı olunur, olunmaz. Tabi ki hedef başarılı olmak. Ama öyle güzel bir milli takımımız var ki, şüphesiz bütün Türkiye'nin gönlü, duyguları ve duaları 'bizim çocuklar'la… Artık gruptaki bütün ipleri elimize aldık. Yalnız bizimle birlikte grup birinciliği oynayan Hollanda ve Norveç'e karşı puan farkı değil, ikili averajlarda da üstünlük sağladık.

        8

        OKTAY DERELİOĞLU

        Ay-Yıldızlılar Norveç karşısında aldığı farklı galibiyetle Avrupa'yı domine etmeyi sürdürdü. Hollanda karşısındaki galibiyetin şans eseri olmadığını gösterdik. Haaland gibi Avrupa'nın en iyi golcülerinden birine dün adım attırmadık. Milli Takımımıza tek kelimeyle "Maşallah" diyorum. Bu takım her şeyin en iyisini hak ediyor ve ülkemize çok büyük başarılar kazandıracağını gösteriyor.

        9

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Ozan Tufan mükemmel bir gole imza atarak işi bitirdi. Ondan sonra rakibin de direnci kırıldı ve çok önemli bir 3 puanı daha hanemize yazdırdık. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Defans bloğumuzdaki iki önemli eksiği, yerine oynayanlar hiç hissettirmedi. Tabii ki sahanın yıldızı Ozan'dır. Sahada pek görünmez gibi oynayan ama çok akıllı işler yapan Umut Meraş benim dün gece için ön plana aldığım bir isim.

        10

        Bu iki maçın mutluluğunu yaşarken, Letonya'nın bugüne kadar başımıza açtığı işleri de aklımızdan çıkarmadan salı gecesine hazırlanmalıyız. İspanyol hakem Hernandez, mükemmel bir yönetim gösterdi. VAR da olsa hiçbir kararına 'incele' uyarısı gelmezdi.

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Muhteşem bir takım savunmamız var. Bireysel olarak da takım halinde de kusursuz oynadık. Ve Norveç'in silahlarını sahadan sildik. Şenol hoca işin hücum tarafını da çok iyi planlamış. Rakip beklerin stoperle arasındaki bölgeye kanat oyuncularımızı sokarak pozisyon üretti. Özellikle Yusuf ilk devre bunu çok başarılı şekilde yaptı.

        12

        Ozan Hakan ve Okay'la da dönen topları alıp atağı bitirmeyi planlamıştı. Bunda da başarılı oldu. İkinci yarıda rakibin maça dönmek için gösteridği çabayı Ozan Tufan inanılmaz bir golle bitirdi. Bundan sonraki dakikalarda fazla sıkıntı çekmeden 3 puana uzandık. Böylesine bir maçta isim vermek doğru olmaz. Ama Çağlar'ı özellikle tebrik etmek lazım.

        13

        TUGAY KERİMOĞLU

        Takım içerisinde takımı bozacak bir karakter yok. Oyundan çıkan içeriyi alkışlıyor. Egolar bir yere bırakılmış belli. Amaç ülkeye hizmet etmek ve Dünya Kupası'na gitmek.

        14

        ERMAN TOROĞLU

        Az gidiyoruz, gidince iyi gidiyoruz, dönerken herkes oyun alanını parsellemiş şekilde dönüyor. Çok çabuk bir hareket yapamazsan, 2-3 top yaparsan bizim takım yerleşiyor, o çok iyi. Avrupa'da oynayanlar fazla olunca oradaki disiplini alıyorlar. Orada daha farklı antrenman şekli. Bizdeki teknik adamlar demek ki Türkiye'de bu işi yapamıyorlar.

        15

        TÜMER METİN

        Sörloth demiş ya Türkiye'de taktik yok diye. O zaman diyorum ki; taktik maktik yok, bam bam bam. Nasıl oynaması gerekiyor öyle oynadık, Norveç karşısından maçın başından sonuna kadar üstün oynadık. Hem savunmada hem hücumda birlikte hareket ettik, herkes muhteşem oynadı. Takım savunmasında harika işler yaptık.

        16

        ALİ GÜLTİKEN

        Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Dünya Kupası hayalimizi de bir adım ileriye taşıdılar. Birçok oyuncumuz önemli liglerde forma giyiyor. Bunun güzelliği şurada, eskiden yalnızca yurt dışında yetişen oyuncuların Milli Takım'a katılımı olurdu.

        17

        Şimdi ülkemizden yurt dışına gönderdiğimiz oyuncularımızın gelişimleri Milli Takım'ı yukarılara taşıyor. Norveç karşısında bunu çok net gördük. Biz Avrupa derken Ozan, 'Hocam ben daha buradayım' diyebilir. Ama bu performansla onun da Avrupa için eli kulağında.

        18